Skoda a dezvăluit conceptul Vision 7S, care prefigurează succesorul electric al lui Kodiaq

Autor: Mihai Morcovescu 31 aug. 2022 Știri auto

La capătul unei lungi campanii de promovare, cehii de la Skoda au dezvăluit noul concept electric denumit Vision 7S. Acesta prefigurează succesorul cu emisii zero al actualului Kodiaq.

De altfel, viitorul SUV va fi primul dintre cele trei noi modele electrice pe care Skoda le va lansa în următorii ani. Primul dintre ceste ar urma să ajungă în show-room-uri cel mai târziu în 2026. Celelalte două vor fi un hatchback și un crossover.

Odată cu Vision 7S, producătorul de automobile ceh și-a lansat și noua filosofie de design, care se numește „Modern Solid”. Dincolo de detaliile de ordin estetic, prototipul din Mlada Boleslav dezvăluie și noul logo al mărcii.

Vision 7S Concept oferă o autonomie de peste 600 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Skoda este unul dintre cele mai practice și mai accesibile branduri auto din Europa. Compania cehă are o istorie îndelungată în conceperea și dezvoltarea unor vehicule spațioase cu funcții inteligente.

În urmă cu o săptămâna, producătorul ceh a publicat primele schițe de design cu exteriorul conceptului Vision 7S. Cehii s-u ținut de cuvânt și în penultima zi din august au dezvăluit prototipul care anunță un SUV de serie electric cu trei rânduri de scaune și până la 7 locuri.

Modelul de producție va fi construit pe platformă MEB dedicată vehiculelor electrice a Grupului Volkswagen. Este aceeași arhitectură folosită și de Enyaq EV, dar și de modele din grup precum ID.4 și Audi Q4 e-tron.

Skoda Vision 7S Concept are o baterie de 89 kWh, care oferă o autonomie de peste 600 de kilometri. Însă, nu acest detaliu este cel mai important, ci timpul necesar pentru reîncărcarea. Conform informațiilor oficiale, Vision 7S se poate încărca la stații rapide de 200 kW. Spre comparație, rata maximă de încărcare a SUV-ului Enyaq este de 120 kW.

Pasagerii din față dispun de funcție de relaxare

Dincolo de detaliile tehnice, noul Vision 7S inaugurează noua filosofie de design a mărcii, denumită „Modern Solid”. Din punct de vedere vizual, conceptul este un crossover cu o configurație a interiorului cu trei rânduri de scaune și până la 7 locuri.

Există și un al optulea loc, care este în fapt un scaun pentru copii. Acesta este integrat în consola centrală pe toată lungimea ei, fiind poziționat între primul și al doilea rând de scaune. Cehii susțin că acesta este cel mai sigur loc pentru bebeluș în prototipul lor.

Tot la interior se remarcă planșa de bord inovatoare. Aceasta se întinde pe toată lățimea habitaclului până la uși. Pe mijlocul ei a fost montat un ecran tactil de tip tabletă de 14,6 inch, care reprezintă o premieră absolută pentru un model Skoda.

Sub acesta, pe tunelul consolei, regăsim trei comenzi rotative mari tactile. Acestea, împreună cu alte butoane mari, alcătuiesc un panou de comenzi care oferă feedback haptic. Display-ul central și portierele dispun la rându-le de astfel de comenzi. În plus, există și câteva compartimente speciale de depozitare.

Habitaclul oferă o funcție specială de relaxare pentru momentele când mașina se încarcă. Prin simpla apăsare a unui buton de pe consolă. ecranul central se va roti în poziție orizontală pentru a-l face mai potrivit pentru vizionarea de filme. Volanul dreptunghiular și tabloul de bord se vor deplasa spre înainte pentru a crea mai mult spațiu pentru ocupanții locurilor din față, iar scaunele frontale se vor roti și ele spre interior și se vor înclina.

Skoda inaugurează noul limbaj de design „Modern Solid”

Principala caracteristică a noului limbaj de design îl reprezintă partea frontală. Aceasta a fost complet redesenată și poartă denumirea de Tech Deck. Ea conține o grilă închisă îngustă, specifică modelelor electrice, care este încadrată de farurile LED dispuse pe două rânduri, unul deasupra celuilalt. Împreună cu luminile de zi grupurile optice formează o semnătură luminoasă nouă în formă de litera „T”.

Un alt detaliu complet nou îl reprezintă cele șapte fante verticale din bara de protecție. Cea din mijloc este finisată într-o nuanță de portocaliu contrastantă. Secțiunea inferioară se distinge printr-un scut de protecție fabricat din aluminiu.

Roțile de 22 inch completează aspectul exterior și ar putea să se regăsească și pe viitorul SUV electric de serie. În schimb, detalii de design precum ușile posterioare de tip „suicide doors” cu deschidere inversă și absența montantului „B” ar putea rămâne doar la stadiul de concept. Nu se știe deocamdată cum vor sta lucrurile în cazul camerei video montate în plafon. Aceasta are rolul de a transmite imagini cu bebelușul din scaun pe ecranul central de pe bord.

La partea posterioară regăsim același aranjament al blocurilor optice în formă de „T”. Spatele lui Vision 7S are un design care te trimite cu gândul la Range Rover.

Cum spuneam, versiunea de serie a conceptului Skoda Vision 7S ar trebui să-și facă debutul cel mai târziu în 2026.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide