Bugatti Chiron Profilée, cea mai scumpă mașină nouă vândută vreodată la o licitație

Autor: Adrian Somai 02 feb. 2023 Știri auto

Bugatti Chiron Profilée este începând de astăzi cea mai scumpă mașină vândută vreodată de nouă în cadrul unei licitații. Singurul exemplar care a fost creat a fost vândut la o licitație organizată în Franța pentru aproximativ 10 milioane de euro, potrivit Motor1.

Cu Bugatti Chiron Profilée am făcut cunoștință la finalul anului trecut, atunci când ne-a fost prezentat de constructorul francez drept un hypercar care nu a intrat niciodată în producția de serie. Vorbim, așadar, despre un model unicat, care a atras imediat atenția asupra sa și care a stârnit interesul pasionaților auto cu dare de mănă.

Din punct de vedere tehnic, Bugatti Chiron Profilée este încadrat în gama Bugatti între un Chiron obișnuit și un Chiron Pur Sport, adică cea mai puternică versiune a acestui model din gamă. Modelul unicat vine cu un design cu totul și cu totul special, cu un spoiler frontal redesenat și cu o grilă frontală de dimensiuni ceva mai mari. Mai remarcăm niște prize de aer de dimensiuni generoase în partea frontală.

Modelul unicat este vospit într-o nuanță specială Bleu Royal Carbon. De asemenea, cei de la Bugatti au ales să vopsească într-un mod special chiar și jantele acestuia, pentru ca Chiron Profilée să se deosebească imediat față de orice alt model Chiron.

10 milioane de euro pentru singurul exemplar Bugatti Chiron Profilée

Chiron Profilée este echipat cu o unitate de motorizare W16 cu patru turbocompresoare, capabilă să dezvolte 1.496 de cai. Astfel, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2.3 secunde, în timp ce viteza maximă poate ajunge până la 380 km/h.

Bugatti Chiron Profilée a fost vândut în cadrul unei licitații organizate de RM Sotheby’s în Franța pentru un preț de 9.792.500 de euro, fără taxe incluse. Astfel, prețul final pe care îl va plăti colecționarul auto va ajunge la aproximativ 12 milioane de euro în realitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide