Bugatti a dezvăluit noul Chiron Profileé. Mașina unicat va fi vândută la licitație – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 dec. 2022 Știri auto

Bugatti a prezentat noul Chiron Profileé. Mașina va fi construită într-un singur exemplar și va fi vândută la licitație în luna februarie.

În 2020, Bugatti aducea pe piață Chiron Pur Sport, cea mai radicală versiune a hypercarului Chiron. Mașina era creată pentru a ataca virajele cu agilitatea maximă, dar pierdea din luxul unui Chiron obișnuit.

Bugatti a primit cereri pentru o mașină care să îmbine capabilitățile dinamice ale lui Pur Sport cu luxul și eleganța unui Chiron obișnuit, dacă poate fi numit așa. Între timp, toate cele 60 de exemplare ale lui Pur Sport au fost vândute. Astfel, noua versiune nu ar fi putut avea o serie limitată, deoarece s-ar fi depășit pragul de 500 de exemplare de Chiron pe care compania l-a anunțat de la început.

Bugatti Chiron Profileé este un model unicat, care îmbină luxul cu performanța

Cu toate acestea, marca a revenit asupra acestei idei și a creat un singur exemplar de Chiron Profileé. Elementul definitoriu al acestei mașini este eleronul spate, care este de tip duck tail și este fix. Acesta asigură stabilitate și control până la viteza maximă de 380 km/h a lui Profilée. Eleronul crește forța de apăsare aerodinamică pe puntea spate și, în al doilea rând, folosește presiune negativă pentru a trage aer cald din compartimentul motor prin două tuneluri interioare.

În partea din față, Chiron Profilée a fost dotat cu prize de aer mai late și o grilă mai mare pentru a permite creșterea volumului de aer care intră în radiatoare. Un splitter frontal revizuit funcționează în tandem cu o podea aerodinamică pentru a crește și mai mult forța aerodinamică și a maximiza fluxul de aer.

Chiron Profileé folosește același motor de 8,0 litri W16 care produce 1.500 CP. Astfel, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 380 km/h. De asemenea, Bugatti a făcut și câteva ajustări la șasiul mașinii, iar mașina are arcuri cu 10% mai rigide decât Chiron Sport.

Bugatti Chiron Profilée va fi scos la licitație pe 1 februarie. O parte din încasări vor fi donate unor cauze caritabile.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide