Mașinile Tesla vor oferi încărcare bidirecțională începând din 2025

Autor: Adrian Somai 03 mart. 2023 Știri auto

Conducerea Tesla a făcut câteva anunțuri importante în cadrul evenimentului Investor Day organizat recent, încărcarea bidirecțională reprezentând unul dintre cele mai dezbătute subiecte. Potrivit reprezentanților constructorului american, mașinile Tesla vor oferi această tehnologie începând din anul 2025. Totuși, Elon Musk recunoaște că nu se așteaptă la o utilizare pe scară largă a acestei funcții de către proprietarii mașinilor Tesla.

În primul rând însă, trebuie înțeles ce este, de fapt, încărcarea bidirecțională despre care ne vorbesc cei de la Tesla. Ei bine, vorbim despre capacitatea bateriei mașinii de a primi energie de la rețea și, de asemenea, de a împărți energia electrică generată. Modelele Tesla nu dispun în prezent de această funcționalitate, însă lucrurile se vor schimba peste doi ani, potrivit InsideEVs.

Anunțul a fost făcut de Drew Baglino, vicepreședinte senior al departamentului de inginerie energetică în cadrul Tesla. Aflat pe scenă alături de CEO-ul Elon Musk și de alți directori ai companiei, Baglino a primit o întrebare referitoare la lipsa acestei funcționalități de pe modelele Tesla. Baglino a explicat astfel că încărcarea bidirecțională pur și simplu nu a fost o prioritate pentru Tesla până în acest moment.

Elon Musk nu crede în această tehnologie a încărcării bidirecționale

Baglino a mai adăugat că, pe măsură ce Tesla continuă să îmbunătățească electronica de alimentare din vehiculele sale, „a găsit modalități de a aduce bidirecționalitatea, reducând în același timp costul electronicii de alimentare din vehicul”.

De remarcat este că Elon Musk a intervenit și a spus că nu se așteaptă la o utilizare pe scară largă a acestei funcții de către proprietari. „Nu cred că foarte mulți oameni vor folosi încărcarea bidirecțională, cu excepția cazului în care ai un Powerwall. Pentru că, dacă îți scoți mașina din priză, în casa ta va fi întuneric. Iar acest lucru este extrem de incomod”, a spus el.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide