Elon Musk a scapăt basma curată din procesul cauzat de un mesaj pe Twitter despre Tesla

Autor: Adrian Somai 06 feb. 2023 Știri auto

Elon Musk scapă basma curată din procesul cauzat de un mesaj postat pe Twitter în 2018 despre Tesla, judecătorii ajungând la concluzia că șeful constructorului auto american de mașini electrice nu și-a înșelat investitorii. Printr-un mesaj postat pe rețeaua de socializare în urmă cu cinci ani, omul de afaceri sud-african susținea că este dispus să scoată Tesla de pe Bursă.

Glen Littleton, alături de alți participanți care s-au înscris la această acțiune colectivă, l-a acționat în instanță pe Elon Musk și pe Tesla, inclusiv consiliul său de administrație, din cauza unui mesaj postat pe Twitter în 2018 și a declarațiilor date ulterior pe aceeași temă. Reclamanții l-au acuzat pe Musk că a dat acel mesaj cu scopul clar de a induce în eroare investitorii. Prin urmare, aceștia au suferit prejudicii financiare semnificative. Astfel, a fost demarat un proces pentru frauda valorilor mobiliare, potrivit CNN.

În vara anului 2018, Musk anunța pe celebra rețea de socializare pe care a și cumpărat-o patru ani mai tărziu că intenționează să retragă Tesla de pe Bursă, la un preț de 420 de dolari pe acțiune. Evident, acțiunile au crescut rapid cu 11%, scăzând mai apoi în zilele următoare.

Jurații l-au salvat pe Elon Musk

Judecătorul Edward Chen a transmis că mesajele date de Elon Musk la acea vreme în legătură cu acest subiect au fost “înșelătoare”, susținând totodată că omul de afaceri a acționat “iresponsabil”. După un proces ce s-a desfășurat pe parcursul a trei săptămâni, jurații au ajuns însă la concluzia că Elon Musk nu se face vinovat de aceste acuzații.

“Slavă Domnului, înțelepciunea oamenilor a predominat! Apreciez profund decizia unanimă de nevinovăție, dată de juriu”, a comentat CEO-ul Tesla, Elon Musk, prin intermediul unui mesaj postat, bineînțeles, pe rețeaua de socialziare Twitter. Anterior, Musk susținuse că nu și-a propus niciodată să înșele în vreun fel investitorii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide