Top 5 mașini second cu an de fabricație 2018 până în 10.000 de euro

Autor: Bogdan Bârliga 24 mart. 2023 Știri auto

Deși datele furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) indică o creștere a vânzărilor de autoturisme noi în România în ultimii doi ani cele mai multe mașini vândute la noi rămân cele second hand.

Situația economică actuală limitează accesul românilor la achiziția de autoturisme noi chiar dacă statul oferă în fiecare an bani prin programele Rabla. Acest aspect se reflectă în datele privind înmatriculările de autoturisme second hand aduse pentru prima oară în România de anul trecut: au fost vândute 316.332 unități, cu mult mai multe față de cele 129.328 mașini noi înmatriculate în 2022.

Top 5 mașini second cu an de fabricație 2018 până în 10.000 de euro

Din cele 316.332 de autoturisme second hand înmatriculate anul trecut în România o mare parte erau mai vechi de 10 -12 ani și acest aspect reprezintă o mare problemă pentru mediu. Foarte mulți români ar vrea să cumpere mașini ceva mai noi, dar până la urmă totul ține de buget. Spre exemplu o familie compusă din trei persoane (doi adulți și un copil) cu venituri medii și o rată la un credit imobiliar nu poate accesa o altă sursă de finanțare prin care să poată cumpăra o mașină cu un preț ce depășește 10.000 de euro. Și în acest caz cea mai bună soluție ar fi alegerea unui autoturism second cu o vechime de maxim cinci ani, iar pe piața de la noi putem găsi oferte bune la acest segment.

Pentru că ne raportăm în realizarea acestui top la nevoile de transport ale unei familii am ales cele mai bune oferte auto second din segmentul compact. Pe piața din România putem să găsim astfel de modele mai ales la companiile cu flote auto mari și marele avantaj aici ar fi că avem un kilometraj certificat plus garanție. Sunt foarte multe oferte pentru modele prezentate în acest top oferite și de vânzători particulari, dar am preferat să analizăm mașinile oferite de companiile specializate în vânzări auto second.

Ford Focus

Foarte multe companii din România au ales pentru flote modelul Ford Focus și pe piață sunt disponibile numeroase oferte. Motorizarea diesel de 1,5 litri, 120 CP și cutie manuală este cea mai des întâlnită, iar prețul pentru un exemplar decent începe de la 9.000 de euro în cazul modelelor cu an de fabricație 2018. Putem găsi toate variantele de caroserie și de obicei au dotări de bază bune, care includ în multe cazuri și pachetul de iarnă cu parbriz încălzit. Un Ford Focus din 2018 cu ceva mai puțini kilometri poate fi cumpărat după negocieri cu sume apropiate de cei 10.000 de euro stabiliți pentru acest top.

Renault Megane

Și modelul francez a fost apreciat de firmele locale, iar acum când a venit momentul schimbării de flote avem pe piața second din România oferte foarte bune. Prețurile pentru un Renault Megane second hand cu an de fabricație 2018 încep de la 9.500 de euro. Motorizările pe benzină sunt cel mai ușor de găsit la acest preț, dar în ofertele disponibile la dealeri apar și propulsoarele diesel de 1,5 litri la sume apropiate. La capitolul dotări nu trebuie să ne așteptăm la lucruri extraordinare pentru că la achizițiile de flote acest aspect este mai puțin important.

Fiat Tipo

Prețurile pentru un model fabricat în 2018 și cu un număr de kilometri decent (58.000 – 75.000) poate fi găsit pe site-urile de specialitate chiar și de la 8.300 de euro. Cele mai multe modele Fiat Tipo disponibile second au motorizarea diesel de 1,3 litri cu 95 CP și pachetul de dotări de bază.

VW Golf

Probabil modelul favorit pe lista de achiziții când vine vorba de mașini second la noi: VW Golf este oferit cu prețuri de la 9.500 de euro în cazul versiunilor dotate cu propulsoarele pe benzină de 1,0 litri TSI și 85 CP. Dotările oferite de Volkswagen în cazul mașinilor de flote sunt minime, dar Golf are o valoare bună de revânzare. Un model ceva mai dotat și motorul de 1,0 litri în varianta de 110 CP poate fi cumpărat după negocieri cu 10.000 de euro, dar în acest caz numărul kilometrilor parcurși trece de 170.000.

Skoda Rapid

Modelul produs în Cehia a fost achiziționat de multe companii de la noi pentru flote și avem de unde alege pe piața second. O Skoda Rapid cu motorizare 1.0 TSI și cutie automată DSG se vinde cu aproximativ 9.700 de euro, iar de la 10.000 de euro găsim versiuni cu propulsoare diesel de 1,6 litri. Se pot găsi și modele ceva mai dotate, dar numărul de kilometri parcurși și starea mașinii contează în ecuația prețului cerut de dealer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Olx, Autovit


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide