Tesla anunță noi reduceri de prețuri pentru mașinile vândute în Europa

Autor: Bogdan Bârliga 17 apr. 2023 Știri auto

Tesla extinde campania de scădere a preţurilor demarată la începutul anului în China și compania americană a anunţat reducerea preţurilor pentru vehiculele sale electrice pe piețele din Europa, Israel şi Singapore. Compania condusă de Elon Musk încearcă prin această măsură să îşi majoreze volumele de vânzări pe fondul încetinirii economiei globale.

La începutul acestui an Tesla anunțase reducerea cu până la 20% a prețurilor pentru mașinilor electrice vândute în Europa și în Statele Unite. Cele mai mari reduceri au fost acordate pe piața din SUA unde pentru modelele din gama superioară prețurile au scăzut și cu 5.000 de dolari.

Săptămâna trecută, Tesla a raportat o creştere a livrărilor de doar 4% în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni și acest aspect influențează puternic evoluția pe bursă a companiei.

Noi reduceri de prețuri la Tesla

Tesla a anunțat că va scădea preţurile în multe pieţe europene, inclusiv Germania şi Franţa, în urma îmbunătăţirii capacităţii de producţie. În Germania, Tesla a redus preţurile pentru vehiculele Model 3 şi Model Y cu 4,5% – 9,8%, în Singapore a redus preţurile pentru vehiculele Model 3 şi Model Y cu 4,3% – 5%, în timp ce în Israel preţul Model 3 a scăzut cu 25%, se arată într-un material publicat de Reuters.

Pe de altă parte conform reducerilor anunțate de Tesla luna trecută pentru piața din SUA reducerea pentru Model S ajunge până la 5.000 de dolari. În aceste condiții, versiunea de bază a lui Model S va porni de la sub 90.000 de dolari (aproximativ 81.054 de euro) în Statele Unite, în timp ce varianta Plaid va ajunge la aproximativ 110.000 de dolari, echivalentul a aproximativ 99.066 de euro. De asemenea, Model X se bucură de o reducere și mai mare a prețului, în valoare de 10.000 de dolari. În România cea mai ieftină versiune Tesla Model S are un preț de bază de la 102.970 de euro.

Tesla a anunțat că a livrat un număr de 422.875 de vehicule la nivel global în primele trei luni ale anului. Deși a fost înregistrată o creștere obiectivul stabilit inițial nu a fost atins. Tesla a anunţat a cincea reducere a preţurilor pe piaţa din SUA, după comentariile recente ale directorului general Elon Musk, potrivit căruia Tesla se va concentra pe volumele de vânzări în dauna marjelor de profit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Tesla


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide