Tesla taie din nou prețurile modelelor sale de vârf peste Ocean

Autor: Adrian Somai 06 mart. 2023 Știri auto

Tesla nu renunță la strategia sa de tăiere a prețurilor și anunță noi reduceri considerabile pentru clienții de peste Ocean. De această dată sunt vizate modelele sale de vârf, Model S și Model X. Reducerile anunțate recent de constructorul american sunt disponibile pentru moment doar în Statele Unite ale Americii, nefiind făcut încă niciun anunț cu privire la o posibilă reducere a prețurilor și pe plan european.

Potrivit Reuters, conducerea Tesla a anunțat acum pentru clienții săi de peste Ocean o reducere cu 5.000 de dolari pentru Model S. În aceste condiții, versiunea de bază a lui Model S va porni de la sub 90.000 de dolari în Statele Unite, în timp ce varianta Plaid va ajunge la aproximativ 110.000 de dolari, echivalentul a 103.450 de euro. De asemenea, Model X se bucură de o reducere și mai mare a prețului, în valoare de 10.000 de dolari.

Anunțul celor de la Tesla vine la doar câteva zile după ce Elon Musk a vorbit deschis despre această nouă strategie pe care a implementat-o începând cu finalul anului trecut. CEO-ul companiei a explicat că recentele tăieri de prețuri pentru Model 3 și Model Y, anunțate la finalul lui 2022 și aplicate la nivel global, au stimulat cererea și au ajutat Tesla să își îndeplinească obiectivele în materie de vânzări.

Prețurile Tesla în România sunt mai mari decât în Statele Unite

Beneficiind de aceste reduceri, mașinile Tesla se dovedesc a fi mai ieftine în Statele Unite decât în România. Spre exemplu, versiunea de bază a lui Tesla Model S pornește pe piața din țara noastră de la aproape 113.000 de euro, în timp ce versiunea Plaid ajunge să coste nu mai puțin de 138.000 de euro. În același timp, Tesla Model X are un preț de aproximativ 121.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide