Taxa de pod de la Fetești – Cernavodă este suspendată începând cu 1 iunie

Autor: Adrian Somai 01 iun. 2023 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că achitarea taxei de pod de la Fetești – Cernavodă este suspendată începând cu data de 1 iunie 2023, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului. Cel mai tărziu, taxa va fi repusă în funcțiune la data de 31 august 2023.

„Marți, 30.05.2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 476/2023 Ordinul nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului Transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Astfel, pentru fluidizarea traficului în perioada sezonului estival s-a decis suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă începând cu data de 01 iunie 2023 până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023”, transmite CNAIR prin intermediul unui comunicat de presă postat pe Facebook.

Șoferii care nu vor lua la cunoștință de această decizie și vor achita taxa de pod prin intermediul SIEGMCR nu își vor pierde banii, ei putând să se folosească de achitarea taxei în decurs de 12 luni de la data tranzacției.

Restricții de circulație pe A2

„De asemenea, facem precizarea că în stația de taxare Fetești nu se vor realiza verificări cu privire la achitarea peajului, sens în care, pe perioada suspendării tarifului, trecerile efectuate nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 și neutilizate”, menționează CNAIR în comunicatul de presă.

Lucrările de reabilitare a podului peste brațul Borcea cauzează și impunerea unor restricții de circulație pe A2, între Fetești și Cernavodă. Mai exact, autoritățile au anunțat că sensul de circulație Constanța – București a fost închis, circulația urmând să se desfășoare în această perioadă pe podul alăturat pe o singură bandă de sens. Lucrările au demarat în luna februarie, reabilitarea podului fiind la un stadiu de 75% în urmă cu două săptămâni, potrivit unei informări a ministrului Sorin Grindeanu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR - Facebook


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide