Cod Rutier 2020. Ce amendă riști dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Autor: David Andrei 06 iul. 2020 Știri auto
Cod Rutier 2020. Ce amendă riști dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Te-ai întors de la mare și nu ai oprit la Fetești ca să plătești taxa de pod pentru că era coadă? Ce amendă riști dacă nu o plătești în timp util?

Pentru a nu pierde timp la coadă la ghișeele de la Fetești ca să plătească taxa de pod, mulți șoferi amână momentul achitării acesteia. Conducătorii auto trebuie să țină cont de faptul că dacă uită, vor fi amendați.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de luat vederi în mai multe puncte ale Autostrăzii Soarelui. Astfel că orice șofer contravenient poate fi depistat cu ușurință.

Indiferent de sensul pe care circulă pe Autostrada Soarelui A2 (București-Constanța sau Constanța-București), șoferii trebuie să știe că neplata taxei le aduce o amendă cuprinsă între 130 și 1820 de lei, în funcția de categoria vehiculului pe care îl conduc. Conducătorii auto vor achita doar jumătate din valoarea amenzii dacă o plătesc în termen de maximum 15 zile de la data primirii Procesului verbal de constatare.

Care este amenda pentru șoferii care nu plătesc taxa de pod de la Fetești?

Acestea sunt amenzile pe care șoferii le plătesc în cazul în care nu achită taxa de pod:

  •  pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 9 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone – intre 130 de Lei si 260 de Lei;
  •  pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu 9 pana la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata de 3,5-12 tone – intre 470 de Lei si 940 de Lei;
  •  pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu maximum 3 axe – intre 640 de Lei si 1.280 de Lei;
  •  pentru vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu minimum 4 axe – intre 910 Lei si 1.820 de Lei.

Cum poți achita taxa de pod?

Șoferii pot achita taxa de pod înainte sau după trecere sau până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii pe podul de la Fetești. Taxa este valabilă pentru o perioadă de 12 luni și nu va fi returnată dacă trecerea nu se realizează în termenul de valabilitate.

Pentru a plăti taxa aferentă trecerii pe pod, conducătorii auto pot trimite un SMS la numărul unic 7577, indiferent de rețea. SMS-ul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.

Taxa se poate achita și online pe site-ul www.taxadepod.ro sau în majoritatea benzinăriilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: taxadepod.com



Comentarii
Inchide