Bucharest City Challenge 2008 – prima zi

Autor: Andrei Nan 22 aug. 2008 Alte sporturi

Ferrari 430Prima zi a competiţiei a fost destinată antrenamentelor libere, în care piloţii, dar şi mecanicii echipelor antrenate în cursele de pe circuitul Bucharest Ring, au adus ultimele reglaje bolizilor de GT 1 & 2 şi British Formula 3. Odată cu "vedetele" competiţiei, maşini precum Maseratti MC12, Aston Martin DBR9 sau Ferrari 430, pe pistă au intrat şi maşinile din cadrul cursei monomarcă Dacia Logan Cup.

Unul dintre motivele mutării competiţiei din luna mai în luna august a fost condiţiile meteo schimbătoare. Chiar dacă circuitul din Bucureşti este doar pentru al doilea an în calendarul competiţional, este deja recunoscut ca un traseul foarte dificil în condiţii meteo perfecte, devenind extrem de greu pe ploaie. Se pare că în acest an oraganizatorii au avut "noroc", condiţiile meteo se anunţă a fi favorabile. Pentru mâine şi poimâine se prognozează a fi soare, foarte mult soare.

Dacia Logan CupPe listele de competiţie a Cupei Dacia Logan se regăsesc, după cum bine se ştie vedetele Roxana Chiuhulescu, George Vintilă şi Cabral, precum şi câştigătorii concursului organizat de Prosport.

Începând cu ziua de mâine lucrurile vor devenii din ce în ce mai serioase, fiind programate primele sesiuni de calificări, precum şi primele curse ale week end-ului automobilistic contând pentru: Dacia Loagn Cup, British F3 şi FIA GT.

Ca şi premieră se numără zona "standing area", poziţionată în curtea Palatului Parlamentului, vis-a-vis de boxe, de unde spectatorii pot urmări cursa într-o atmosferă de picnic. O altă noutate este zona "entertaiment", amenajată în Parcul Izvor, care include o expoziţie Sport & Tuning în care sunt prezentate maşini unice aduse din Germania, o zonă de jocuri şi concursuri, arena de concerte precum şi un spaţiu rezervat teraselor şi cafenelelor.

Pe lângă toate bijuteriile pe patru roţii Bucharest City Challenge, înseamnă un efort imens din partea oragnizatorilor, care au adus în tară prin intermediul a 600 de caminoane materialele necesare amenajării circuitului: 9.720 de penuri au utilizate pentru barierele de protecţie, 11 km de garduri, 1.750 de blocuri de beton, plus 4 ecrane gigant.

Rămâneţi pe promotor.ro pentru a afla toate informaţiile despre Bucharest City Challenge.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide