Offroad 2008 – Câmpulung Muscel, sâmbătă

Autor: Oraan Mărculescu 06 sept. 2008 Știri auto

Ravena foarte dificilaDeşi am fi tentaţi să credem că doar probele speciale sunt cele care pun beţe-n roate concurenţilor, nu este aşa – la Câmpulung Muscel, organizatorii "au avut grijă" ca participanţii să treacă prin probe de foc pe tot parcursul traseului, ceea ce a făcut ca, la finalul zilei, să se contorizeze mai multe abandonuri. Elocvent este faptul că numai un ATV a reuşit să termine cursa întreg, iar majoritatea maşinilor au rămas cu cicatrici serioase.

În cazul maşinilor de la Extrem, ziua a început cu o probă specială interesantă, o coborâre pe o ravenă destul de grea, ceea ce i-a făcut pe toţi să întârzie foarte mult. Una dintre maşini, având probleme cu sistemul de frânare, a trebuit să apeleze la troliere – la un moment dat, şufa de care era legat troliul s-a rupt şi maşina era foarte aproape să îl calce pe copilotul care se afla în faţa ei, ghidându-l pe cel de la volan. Din fericire, în acel moment se pare că sistemul de frânare a fost reparat miraculos de îngerul păzitor…

ATV-urile - decimateZiua a continuat cu un traseu foarte dificil, care a îngenunchiat câteva maşini, astfel că în ultima probă specială au ajuns doar 5 maşini. Această probă specială, din nou o coborâre pe albia unui râu, a avut un grad maxim de dificultate, datorită bolovanilor uzi, a stâncilor care îngustau culoarul de trecere sau a copacilor căzuţi care barau calea. În final, toţi cei care au ajuns jos s-au declarat impresionaţi de ce au putut pune la cale organizatorii în această zi.

Una peste alta, ziua de sâmbătă a avut tot ce trebuie: un traseu super, probe speciale foarte dificile şi, bineînţeles, o serie de abandonuri, în toate clasele – ATV-urile au fost cele mai "lovite de soartă", din 7 piloţi doar unul reuşind să termine.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide