5 foști fotbaliști celebri care și-au încercat norocul în lumea curselor

Autor: ProMotor 10 oct. 2023 Advertorial
5 foști fotbaliști celebri care și-au încercat norocul în lumea curselor

Fotbalul și sportul cu motor pot părea două discipline complet diferite. Cu toate acestea, există câțiva fotbaliști foarte cunoscuți care au reușit să facă foarte ușor trecerea la competițiile pe roți.

Există și alte puncte comune. De exemplu, cu fondurile primite din diverse oferte poți miza atât pe „sportul rege”, cât și pe Formula 1. Poți citi despre cod bonus Superbet pe PariuriX, cât și despre alte campanii similare, dar să nu deviem de la subiect. Iată cinci dintre fotbaliștii despre care vorbeam:

Jerzy Dudek

Jerzy Dudek a fost în poarta lui Liverpool în acea finală de Liga Campionilor memorabilă de la Istanbul, din 2005. La pauză, „cormoranii” erau conduși cu 0-3 de AC Milan, apoi au egalat și au câștigat trofeul în urma loviturilor de departajare. În anul următor, goalkeeper-ul polonez a trecut la curse, concurând la Porsche Carrera Cup Polonia și la cursa de 24 de ore de la Le Mans. De asemenea, a concurat în VLN Endurance Championship Nürburgring.

Dudek a participat la Maratonul FNVL Varin Race în 2019 și a terminat pe locul 6, cu timpul de 1 oră și 21 de minute, stabilind un record personal. De asemenea, a câștigat primul său trofeu în campionatul de clasa 2 al seriei German Touring Car Masters, în 2013.

În 2017 și 2018, Dudek a intrat din nou pe pistă și a obținut victorii la Slovakia Ring din Bratislava. Timpii lui impresionanți pe tur l-au adus locul doi în clasa Super Compact!

Fabien Barthez

Fabien Barthez este un alt portar celebru din istoria fotbalului mondial. El a jucat pentru Manchester United în perioada 2000-2004, apoi a concurat în sporturile cu motor din 2008, imediat după ce „și-a pus mânușile în cui”. A participat la campionatul francez FFSA GT și la seria de curse pe gheață Andros Trophy. Barthez a concurat un scurt timp pentru Peugeot Sport, în Le Mans Series.

Francezul a participat la 23 de curse în toată Europa – dintre care patru în seria FIA GT Championship, trei în seria ADAC GT Masters, cinci în EuroBoss 3.5 și una în circuitul de 24 de ore de la Le Mans, alături de campionul mondial de Formula 1 Mario Andretti. Cel mai bun rezultat al său a fost o victorie surpriză la Autodromo dell’Umbria pentru EuroBoss 3.5, în 2008.

Andre Villas-Boas

Antrenorul portughez Villas-Boas a demisionat de la Shanghai SIPG (China) pentru a concura la primul său raliu, dar decizia s-a dovedit a fi una neinspirată. Fostul tehnician al lui FC Porto, Chelsea și Olympique Marseille a fost nevoit să se retragă din Raliul Dakar după ce a intrat cu mașina într-o dună de nisip și se părea s-a accidentat destul de grav, acuzând dureri la coloana vertebrală. Din fericire, a fost vorba doar de o contuzie.

„Dakar-ul a fost în mintea mea de ceva timp. Cursele merg în sângele familiei mele și visul meu era să fac Dakar într-o zi”, declara lusitanul înaintea cursei.

Max Kruse

Unii jucători nici măcar nu așteaptă să se retragă din fotbal înainte de a intra în lumea curselor. Un exemplu în acest sens este Max Kruse, actualul vârf de atac al lui Padeborn (din liga a doua germană). Pe lângă faptul că este un jucător de poker foarte apreciat, în urmă cu cinci ani neamțul și-a lansat propria echipă de sporturi cu motor la începutul acestui an, Max Kruse Racing (MKR). Benjamin Leuchter a concurat din partea MKR cu Sebastian Vettel de la Ferrari, în ligile de juniori.

Rămâne de văzut dacă Max va alerga personal pe pistă. Deocamdată, are în plan să inițieze un program pentru șofat responsabil, deoarece „fotbaliștii conduc adesea mașini rapide, fără a le putea controla în situații limită”.

Santiago Canizarez

Se spune că trebuie să ai o anumită doză de nebunie ca să fii portar bun. Santiago Canizares, care are în CV echipe precum naționala Spaniei, Real Madrid și Valencia, a fost un portar foarte bun, deci în cazul său doza de nebunie a fost ceva mai mare.

În 2016, Canizares a participat la Raliul Sierra Moreno, în provincia Cordoba, și a ieșit în decor cu mașina. Accidentul a fot înfricoșător. Spectatorii și-au pus mâinile la ochi, imaginându-și că fostul fotbalist va fi scos pe targă din automobil. Spre surprinderea tuturor, Santiago a plecat pe picioare de la locul accidentului, declarând cu seninătate: „Acesta ar fi echivalentul fotbalistic al unui tackle cu alunecare”…

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide