WRC: Antrenorul de fotbal André Villas-Boas va participa la Raliul Portugaliei cu un Citroën C3

Autor: Mihai Morcovescu 18 mai 2022 Știri auto

André Villas-Boas și-a făcut un nume în fotbal ca un excelent antrenor, el pregătind echipe precum FC Porto, Chelsea și Olympique Marseille. Portughezul a reușit să îmbine cariera de tehnician cu marea sa pasiune: motorsportul. Acum, Villas-Boas a anunțat că va participa la Raliul Portugaliei (19-22 mai) la comenzile unui model Citroen C3 WRC.

Villas-Boas a cumpărat modelul Citroën C3 WRC de la Grupul PSA

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

André Villas-Boas începe să aibă un anumit background în motorsport mondial. Debutul s-a consemnat în ianuarie 2018 atunci când a luat startul pentru prima dată în Raliul Dakar la bordul unei Toyota Hilux, care i-a aparținut lui Rubén Faria, fost participant în dificila competiție rally-raid.

Deși aventura lui s-a încheiat atunci cu un abandon în etapa a patra. Cu toate acestea, antrenorul lusitan nu s-a descurajat și a continuat să concureze în diferite competiții internaționale. Astfel, el a participat în Raliul Portugaliei de anul trecut, la categoria WRC3. Apoi, și-a făcut debutul în WRC cu un Citroën C3 Rally2 alături de Gonçalo Magalhaes.

Debutul în mondialul de raliuri nu a fost deloc rău, Villas-Boas încheind concursul pe locul 32 din 44 de piloți. Scopul principal a fost, însă, acela de a promova acțiunile sale de caritate „Race for Good”.

Acum, antrenorul portughez va participa pentru a doua oară la Raliul Portugaliei. El va urca la comenzile unui Citroën C3 WRC pe care l-a achiziționat de la Grupul PSA la sfârșitul anului trecut. Această mașină i-a aparținut pilotului finlandez Esapekka Lappi. Villas-Boas va lua startul în mai multe curse demonstrative ca parte a sărbătorilor prilejuite de aniversarea a 50 de ani de WRC.

„Îmi place să colecționez mașini cu background. Întotdeauna mi-am dorit să am o mașină de raliu, așa că am început să cercetez piața. Nu cu mult timp în urmă, mi s-a ivit oportunitatea de a cumpăra acest Citroën C3 WRC de la Grupul PSA, companie cu care sunt în bune relații. Prima mașină pe care am văzut-o a fost, de fapt, un Citroën C4 cu care a concurat Sebastien Loeb. Este o mașină grozavă, care a obținut șase victorii în WRC, însă trebuia reconstruită. Apoi am văzut C3-ul și în cele din urmă m-am hotărât să-l cumpăr”, a declarat Villas-Boas pentru WRC.com.

Antrenorul portughez va participa la Raliul Portugaliei alături de monștri sacri ai mondialului de raliuri. Printre aceștia, Walter Röhrl, Ari Vatanen, Marcus Gronhölm și Carlos Sainz.

Sursa: WRC

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: WRC


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide