Mercedes-Benz EQA – plăcerea de a conduce eficient

Autor: ProMotor 19 mai 2022 Advertorial

Mercedes-Benz EQA este numele celui mai accesibil model din gama complet electrică EQ. Noul SUV compact cu emisii zero al constructorului din Stuttgart este dotat cu o baterie litiu-ion cu o capacitate de 66,5 kWh, care asigură o autonomie de 420 km în ciclul de testare WLTP.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Mercedes-Benz EQA permite producătorului german să arate tuturor modul în care se gândește conceptul de electromobilitate și este adaptat în permanență la nevoile clienților mărcii.

Construit pe aceeași platformă ca modelul GLA, SUV-ul compact EQA este vehicul elegant, sportiv și dinamic deopotrivă. Din punct de vedere estetic, EQA combină contraste și stabilește noi repere în materie de design progresiv, care este, de altfel, unul dintre punctele forte ale modelului german.

Astfel, se remarcă spoilerul față ușor restilizat, grila închisă „Black Panel” pe care tronează logo-ul mărcii, banda orizontală din fibră optică ce conectează luminile diurne ale farurilor full-LED și are și rol de lumini de zi și tenta de culoare albastră din interiorul farurilor care subliniază nota EQ. Acestea sunt doar câteva elemente ale limbajului de design aplicat la partea frontală ce poartă amprenta inconfundabilă Mercedes-Benz.

La partea posterioară se disting spoilerul redesenat pe care regăsim plăcuța de înmatriculare, dar care nu mai înglobează țeava de eșapament, precum și banda LED care unește stopurile lui EQA. Toate aceste elemente îți indică în mod clar că ai în fața ta un Mercedes-Benz EQA.

Mercedes-Benz EQA – electricitate inteligentă

Interiorul lui Mercedes-Benz EQA este de nivel premium și seamănă foarte mult cu cel de pe modelul GLA, cu excepția elementelor care subliniază caracterul electric al mașinii.

Un astfel de detaliu îl reprezintă, în funcție de nivelul de echipare, noul element decorativ iluminat în roz sau albastru de la nivelul gurilor de ventilație, a planșei de bord, a scauneșlor și chiar a cheii de contact.

De asemenea, grafica ceasurilor de bord, care afișează aceeași schemă de culori, și sistemul de infotainment MBUX care integrează funcția „Navigation with Electric Intelligence” sunt diferite comparativ cu cele de pe GLA. Modelul special „Edition 1” dispune în plus de scaune cu tapițerie din piele perforată prin care se vede țesătura albastră.

Mercedes-Benz EQA este oferit în standard cu două ecrane „touch” cu diagonala de 7 inch, iar opțional sunt disponibile unele de 10,25 inch. Ecranele specifice gamei EQ sunt controlate prin intermediul „touchscreen”-ului de înaltă rezoluție, utilizând meniul MBUX EQ.

Mercedes-Benz EQA, oferit în trei versiuni 

Noul Mercedes-Benz EQA plusează în fața concurenței de pe segmentul din ce în ce mai aglomerat și mai pretențios al SUV-urilor electrice prin tehnologia revoluționară a sistemului de propulsie.

În versiunea EQA 250, SUV-ul compact din Stuttgart este echipat cu un motor electric care dezvoltă 190 CP și 375 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, EQA este capabil să demareze de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde și să atingă o viteză de vârf de 160 de km/h.

Datorită unei baterii furnizată de filiala Mercedes-Benz „Accumotive” din Kamenz, noul EQA 250 poate rula cu o singură încărcare 420 de kilometri în ciclu WLTP. Autonomia conform NEDC este de 480 de kilometri.

SUV-ul promite un consum mediu de 15,7 kWh/100 km parcurși, iar bateria se poate încărca la stații rapide cu o putere de încărcare de până la 100 kWh. Bateria poate fi încărcată de la 10% la 80% în circa 30 de minute, în timp ce timpul de încărcare la o priză AC va fi de 5 ore și 45 de minute.

Pe piața românească noul Mercedes-Benz EQA este disponibil și în versiunile EQA 300 4Matic și EQA 350 4Matic. Prima produce 228 CP și 390 Nm, iar cealaltă 292 CP și 520 Nm.

Mercedes-Benz EQA – siguranță și confort

Noul Mercedes-Benz EQA oferă o experiență de condus unică datorită unui coeficient aerodinamic excelent de 0,28 Cd. Modelul este prevăzut pe puntea faţă cu suspensie de tip „MacPherson”, iar pe spate cu una multi-braț. În standard vine cu amortizoare din oţel, în timp ce opţional se pot comanda amortizoare adaptive.

Așa cum îi stă bine oricărui autovehicul modern, EQA beneficiază standard de numeroase sisteme de asistență, precum „Active Lane Keeping Assist” și „Active Brake Assist”.

EQA este cu adevărat un Mercedes-Benz atunci când vine vorba de siguranță pasivă. Pe baza structurii robuste preluată de la GLA, caroseria SUV-ului compact a fost adaptată pentru a răspunde cerințelor particulare cu care se confruntă un vehicul electric.

Bateria se află într-un cadru format din secțiuni extrudate care preia sarcinile structurale. O protecție a acumulatorului în zona frontală este capabilă să împiedice unitatea de stocare a energiei să fie străpunsă de obiecte străine.

Mercedes-Benz EQA este disponibil pe piața din România la prețuri ce pornesc de la 50.530 de euro cu TVA inclus. Mai multe informații găsiți în rețeaua dealerilor Mercedes-Benz din România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Meredes-Benz



Comentarii
Inchide