(P) Un super calculator a prezis clasamentul piloților din noul sezon din Formula 1

Autor: Promotor 16 mart. 2023 Formula 1
(P) Un super calculator a prezis clasamentul piloților din noul sezon din Formula 1

Folosindu-se de Inteligența Artificială, un super calculator a prezis clasamentul piloților din noul sezon din Formula 1, ce a debutat recent cu Marele Premiu din Bahrain, etapă în care Max Verstappen a ieșit învingător. Pilotul olandez este câștigătorul ultimelor două sezoane din Formula 1 și cei mai mulți specialiști îl creditează cu prima șansă să își apere titlul și în acest sezon, în condițiile în care conduce un monopost foarte bun, iar abilitățile sale sunt excelente.

Inclusiv super calculatorul care a analizat șansele tuturor piloților din Formula 1 în acest sezon merge pe mâna lui Verstappen, după ce s-a folosit de Inteligența Artificială. Astfel, potrivit publicației The Mirror, Verstappen este alesul pentru al treilea titlu consecutiv în clasamentul final al piloților, urmând ca pe locul doi să se claseze Lewis Hamilton. Pe locul trei este văzut Charles Leclerc, pilot care a încheiat pe poziția secundă în stagiunea precedentă. În schimb, locul patru îi va reveni lui George Russell, iar pe cinci se va clasa Carlos Sainz, conform predicțiilor făcute de super calculator. Sergio Perez este așteptat să termine pe poziția a șasea.

În ce privește clasamentul constructorilor, super calculatorul a prezis că Red Bull va câștiga cu un avans confortabil, urmând ca Mercedes să termine pe locul doi, Ferrari pe trei, iar pentru locul patru să se dea o luptă strânsă între Alpine și McLaren.

Max Verstappen e favorit și la pariuri sportive

Predicțiile făcute cu ajutorul Inteligenței Artificiale sunt confirmate și de cotele la pariuri sportive. Max Verstappen este de departe favorit să termine pe primul loc în clasamentul piloților din Formula 1, cu cota 1.25. El este urmat de Fernando Alonso (cota 11.00), Charles Leclerc (cota 13.00), Lewis Hamilton (cota 15.00), Sergio Perez (cota 17.00), George Russell (cota 23.00), Carlos Sainz (cota 41.00) și Lance Stroll (cota 151.00).

Cotele pentru constructori

  • Red Bull – cota 1.26
  • Ferrari – cota 7.20
  • Mercedes – cota 10.00
  • Aston Martin – cota 11.00
  • Alpine – cota 251.00
  • McLaren – cota 651.00

Max Verstappen a debutat cu dreptul în Bahrain

În prima etapă a sezonului, Max Verstappen a debutat cu dreptul pe superbul circuit de la Sakir. A plecat din pole position și a condus cursa autoritar, reușind să obțină o victorie lejeră. El a avut așadar un avans considerabil în fața colegului său de la Red Bull Racing, Sergio Perez, care s-a clasat pe poziția secundă. Pe locul trei s-a înregistrat o surpriză, în condițiile în care Fernando Alonso a reușit o clasare pe podium. Locul patru i-a revenit unui alt spaniol, Carlos Sainz, în timp ce fostul campion mondial Lewis Hamilton a încheiat pe poziția a cincea. Lance Stroll, George Russell, Valtteri Bottas, Pierre Gasly și Alexander Albon au completat clasamentul.

https://www.youtube.com/watch?v=kmbRq0X57LA

„Mai întâi am avut o primă trecere pe la boxe foarte bună, care mi-a cam asigurat avansul. Apoi a trebuit să fiu atent la cauciucuri, pentru că nu se știe niciodată ce se va întâmpla mai târziu în cursă, așa că sunt foarte fericit să câștig aici, în sfârșit. Nu mai e nevoie de chestii mari, doar mici reglaje și e ușor să ne menținem în top. E diferit aici. Cred că avem un pachet bun de cursă, putem să ne îmbunătățim de la etapă la etapă și să luptăm cu asta, așa că un mare mulțumesc pentru echipa mea, pentru ceea ce a făcut și pentru că mi-a oferit din nou o mașină atât de bună”, a spus Max Verstappen la final, conform DigiSport.

Formula 1 se mută în Arabia Saudită

Următorul Mare Premiu al acestui sezon este programat pe 19 martie, pe Corniche Circuit din Jeddah. Va fi a treia cursă din istoria Formula 1 în Arabia Saudită, iar cea de anul trecut a fost câștigată de Max Verstappen, care i-a depășit pe Charles Leclerc cu un avans foarte mic și pe Carlos Sainz Jr. Max Verstappen este favorit să câștige și această cursă și are cota 1.53. El este urmat de Sergio Perez (cota 5.50), Charles Leclerc (cota 8.50) și Fernando Alonso (cota 10.00).

Apoi, a treia etapa a sezonului va avea loc în Australia, la Melbourne, pe 2 aprilie, pentru ca ulterior să fie programată o pauză de aproape o lună. A patra etapă se va disputa în Azerbaidjan, pe 30 aprilie, pentru ca în mai să fie programate trei curse: Miami Grand Prix (7 mai), Emilia Romagna Grand Prix (21 mai) și Monaco Grand Prix (28 mai).

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide