Max Verstappen se impune în Marele Premiu din Bahrain, prima cursă din 2023

Autor: Adrian Somai 06 mart. 2023 Știri auto

Max Verstappen, campion mondial en-titre, s-a impus duminică în Marele Premiu din Bahrain, prima cursă de Formula 1 din acest an. Prima etapă a sezonului s-a dovedit a fi de bun augur pentru Red Bull Racing, nu numai pilotul olandez reușind o cursă excelentă în Golf, ci și colegul său Sergio Perez, care a fost al doilea în clasamentul final. Pentru Verstappen, victoria de la Sakhir poate fi considerată a fi una specială, fiind prima lui cursă câștigată în Bahrain.

Surpriza primei etape a noului sezon competițional a venit din partea lui Fernando Alonso, care a reușit în Bahrain o cursă de excepție din toate punctele de vedere. La 41 de ani, pilotul Aston Martin a reușit să încheie cursa pe ultima treaptă a podiumului, începând cum nu se putea mai bine anul 2023. Dublul campion mondial a oferit și un spectacol de zile mari în tururile 37 și 38, atunci când s-a duelat cu Lewis Hamilton, reușind în cele din urmă să îl depășească printr-o manevră spectaculoasă.

Verstappen, entuziasmat după prima victorie din 2023

Top 5 a fost completat de Carlos Sainz de la Ferrari, respectiv de Lewis Hamilton de la Mercedes. Cursa a început cum nu se putea mai bine pentru Leclerc (Ferrari), însă lucrurile s-au complicat pentru el după turul 26, atunci când Perez a revenit pe a doua poziție. În cele din urmă, după trei opriri la boxe, Leclerc s-a văzut nevoit să abandoneze în turul 41.

“Este exact ceea ce ne-am dorit și ceea ce am vrut să realizăm, așa că da, este o zi minunată pentru întreaga echipă”, a declarat Verstappen la finalul cursei de la Bahrain. „A fost un start grozav pentru noi, pentru întreaga echipă, așa că nu este ceva cu care suntem obișnuiți. Suntem foarte fericiți în acest moment, dar vom continua să lucrăm mereu”, a mai precizat pilotul olandez pentru formula1.com.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula1.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide