Noul Citroen C4 X este acum disponibil și în România. Prețurile pornesc de la 23.300 de euro

Autor: Adrian Somai 20 ian. 2023 Știri auto

Vara anului trecut ne-a adus în prim plan din partea francezilor de la Citroen noul C4 X, model ce poate fi comandat și în țara noastră începând de acum. Pentru început, modelul este disponibil cu motorizări diesel și pe benzină, dar și într-o versiune electrică. Prețurile pornesc de la 23.300 de euro, cu toate taxele incluse.

Clienții Citroen C4 X pot opta în primul și primul rând pentru o unitate de 1.2 litri PureTech, oferită în versiuni de 100 și 130 de cai putere. Unitatea capabilă să livreze 100 CP este disponibilă alături de o transmisie manuală cu șase rapoarte, în timp ce versiunii de 130 CP i se poate alătura și o cutie automată cu opt rapoarte.

Versiunea de 100 CP, alături de echiparea de bază Feel, pornește de la 23.300 de euro. Apoi, versiunea de 130 CP, pornește de la 27.500 de euro alături de nivelul de echipare Feel Pack și poate ajunge până la 29.900 de euro alături de nivelul de echipare Shine.

Mai departe, cei ce își doresc o motorizare diesel au la dispoziție o unitate de 1.5 litri BlueHDI, capabilă să dezvolte 130 de cai putere și un cuplu maxim de 300 Nm. Și în acest caz, transmisia este una automată, cu opt rapoarte. Prețurile pornesc de la 29.600 de euro, alături de nivelul de echipare Feel Pack, și ajung până la 32.000 de euro, alături de nivelul de echipare de top Shine.

În standard, C4 X vine echipat cu o serie întreagă de dotări importante oferite de cei de la Citroen, printre care putem remarca următoarele: faruri ECO LED, stopuri LED, jante cu dimensiuni de 18 inci, tapițerie din material textil, sistem de climatizare automată pe două zone, ecran central cu diagonală de 10 inci, instrumentar digital de bord cu display de 5.5 inci, volan îmbrăcat în piele, senzori de parcare spate, frână de urgență, asistent la menținerea benzii de rulare, etc.

Cât costă versiunea electrică a lui C4 X în România

Denumit foarte simplu e-C4 X, modelul ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu o unitate de motorizare electrică capabilă să livreze o putere de 136 de cai și un cuplu maxim de 260 Nm. De asemenea, mai avem o baterie de 50 kWh, care aduce cu sine o autonomie de până la 360 de kilometri.

Pe piața din România, noul Citroen e-C4 X este disponibil alături de două niveluri de echipare, cele superioare. Astfel, prețurile pornesc de la 43.900 de euro alături de echiparea Feel Pack și pot ajunge la 46.300 de euro alături de echiparea Shine.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide