Citroen a creat un car special pentru noul film „Asterix și Obelix – Regatul de Mijloc”

Autor: Ionuț Vîlciu 16 dec. 2022 Știri auto

Citroen a creat un car special care să fie folosit în noul film „Asterix și Obelix – Regatul de Mijloc”. Vehiculul este inspirat de Citroen 2CV.

Citroën și Pathé, Trésor Films și Editions Albert René își încep parteneriatul cu viitorul film „Asterix și Obelix – Regatul de Mijloc”. Produs de Pathé, Trésor Films și les Enfants Terribles, filmul este regizat de Guillaume Canet și va fi lansat în cinematografele din Franța pe 1 februarie 2023 și în România pe 24 Februarie 2023.

Acest parteneriat este unul ceva mai diferit pentru Citroen. Acesta a presupus proiectarea și crearea unui concept de car de către producătorul francez special pentru nevoile acestui film. Echipele de design de la Citroen au fost implicate în acest proiect încă de la început și au reușit să proiecteze și să construiască vehiculul în doar 3 luni. În mod normal, schițarea și fabricarea unui concept se întinde pe parcursul unui an.

Carul este inspirat de Citroen 2CV

Carul creat pentru noul film este inspirat de Citroen 2CV. În filmul „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”, carul concept este o reinterpretare a modelului 2CV. Echipele de design de la Citroën au reimaginat mașina sub forma acestui car tras de cai.

„Întâlnirea dintre aceste două legende ale culturii franceze nu putea fi decât extraordinară. De la început a existat o apropiere, o sinceritate și un respect reciproc între echipele Citroen și cea a filmului Asterix. Ni s-a oferit această oportunitate incredibilă de a crea și de a construi de la zero un car concept și ne-am simțit extraordinar de bine lucrând la acest proiect! Rezultatul este o odă adusă modelului 2CV, mașina legendară care reprezintă Citroen în toată splendoarea sa”, a declarat Pierre Leclercq, Global Design Director, Citroen.

De asemenea, compania a pus la dispoziție echipei o flotă de mașini electrice și hibride. Printre modele s-au numărat e-C4, C5 Aircross PHEV, e-Spacetourer, Ami și e-Jumpy.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide