Cum se întreţine instalaţia AC a maşinii şi cât costă reîncărcarea sistemului cu freon

Nu putem concepe o maşină în 2018 ...

Cum se întreţine instalaţia AC a maşinii şi cât costă reîncărcarea sistemului cu freon Cum se întreţine instalaţia AC a maşinii şi cât costă reîncărcarea sistemului cu freon

Nu putem concepe o maşină în 2018 fără aer condiţionat. Însă pentru a ne folosi de el pentru un timp îndelungat trebuie să te asigurăm că instalaţia îndeplineşte normele necesare. Cele mai comune acţiuni de mentenanţă sunt verificarea, curăţarea şi încărcarea.

Verificarea

Inspecţia vizuală a componentelor
Testarea funcţionarii instalaţiei
Măsurarea presiunii şi temperaturii aerului la ieşirea din instalaţie

Curăţarea

Curăţarea periodică a sistemului de climatizare la 12 - 24 luni prin introducerea în instalaţia maşinii a unui agent de tip aerosol ce elimina mirosurile neplacute

Încărcarea

Schimbarea uleiului din compresor
Înlocuirea completă a freonului

Preţul pentru încărcarea butelieei de freon 

Preţurile pentru freoni, dar mai ales pentru R404a şi R507, au crescut dramatic anul acesta ca urmare a deciziei de reducere cu 37% a emisiilor de CO2 conform Regulamentului European F-gas. Creşterea preţurilor s-a făcut cu 25-30% pentru aceste gaze cu efect de sera (cu valoare mare GWP).

Astfel, dacă până acum plăteam pentru o încărcare maximum 100 de lei, acum vom scoate din buzunar chiar şi 300 de lei. Freonul din instalaţie se încarcă o dată la 3-4 ani. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.