58% din maşinile înmatriculate în Norvegia, în martie, au fost electrice. Tesla Model 3 a fost preferata nordicilor

Cu 5315 de maşini noi înmatriculate, Tesla Modelul 3 a reprezentat 29% din vânzări.

58% din maşinile înmatriculate în Norvegia, în martie, au fost electrice. Tesla Model 3 a fost preferata nordicilor 58% din maşinile înmatriculate în Norvegia, în martie, au fost electrice. Tesla Model 3 a fost preferata nordicilor

Vehiculele electrice au reprezentat mai mult de jumătate (58.4 %) din vânzările de maşini noi din Norvegia în luna martie. Cea mai vândută maşină a fost Tesla Model 3, 29% dintre maşinile noi înmatriculate în Norvegia aparţinând mărcii americane. Cifrele au fost publicate de către Federaţia rutieră din Norvegia.

Cu 5315 de maşini noi înmatriculate, Tesla Modelul 3 a reprezentat 29% din vânzări. Recordul anterior a fost deţinut de Nissan Leaf cu  2.172 de unităţi.

Norvegia are deja mai multe autovehicule electrice decât orice altă ţară datorită unor stimulente generoase care scutesc de taxe maşinile cu baterii. Ţara îşi propune să pună capăt vânzărilor de vehicule cu combustibili fosili până în 2025.

În 2018, vânzările de maşini electrice în Norvegia au crescut până la o cotă de piaţă record de 31,2%, de la 20,8% în 2017, cu mult înaintea oricărei alte ţări. Cumpărătorii au trebuit să aştepte până la livrarea maşinilor deoarece producătorii au făcut eforturi susţinute pentru a ţine pasul cu cererea.

Model 3 o maşină proiectată să fie mai accesibilă decât modelele anterioare de la Tesla. Sedanul Model 3 poate parcurge 354 de km cu o singură reîncărcare. Acceleraţia de la 0-100 de km/h se face în 5.6 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 209 km/h. Puterea motorului este în jurul a 235 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.