BMW i3, conectat cu utilizatorii prin ceasul inteligent Galaxy Gear

Subiectul conectivităţii şofer-maşină este din ce în ce mai des abordat de constructori, iar bavarezii de la BMW demonstrează acest lucru la Consumer Electronics Show.

BMW i3, conectat cu utilizatorii prin ceasul inteligent Galaxy Gear BMW i3, conectat cu utilizatorii prin ceasul inteligent Galaxy Gear

După sistemul ActiveAssist care permite maşinii să facă drifturi singură, BMW anunţă la CES un parteneriat cu Samsung, înţelegere ce vizează proaspăt lansatul BMW i3 şi ceasul inteligent Samsung Galaxy Gear.

Cum cei de la Mercedes-Benz oferă deja conducătorilor auto posibilitatea de a fi conectaţi în permanenţă cu maşina lor, prin revizuirea aplicaţiei Digital DriveStyle pentru rularea pe ceasurile inteligente Pebble, rivalii bavarezi nu puteau rămâne în urmă. Astfel, aplicaţia BMW i Remote App poate fi acum rulată cu ajutorul unui ceas inteligent Galaxy Gear, direct de la mâna utilizatorului.

Şefu', totul e în regulă. Încotro acum?

Aceasta stabileşte un flux de informaţii între maşină şi şofer, astfel că cel din urmă poate primi detalii privind starea maşinii chiar şi atunci când nu se află în vehicul. De exemplu, uşile pot fi închise de la distanţă şi se poate verifica dacă geamurile sunt ridicate.

Mai important, ceasul afişează autonomia maşinii, nivelul de încărcare al bateriei şi facilitează introducerea vocală a destinaţiei în sistemul de navigaţie sau, în aceeaşi manieră, setarea sistemului de climatizare.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.