Daimler va construi baterii pentru maşini electrice în SUA

Daimler va începe să construiască o fabrică de baterii pentru maşini electrice

Daimler va construi baterii pentru maşini electrice în SUA Daimler va construi baterii pentru maşini electrice în SUA

Daimler va începe să construiască o fabrică de baterii pentru maşini electrice, ca parte a unei investiţii de 1 miliard de dolari pentru modernizarea fabricii din Tuscaloosa, Alabama.

Investiţia vine ca urmare a faptului că Mercedes-Benz intenţionează să producă în masă SUV-ul electric EQC, ca parte a unui noi poziţionări într-un sector dominat în prezent de Tesla.

"Ne propunem să jucăm un rol de pionierat în dezvoltarea e-mobilităţii şi suntem bine pregătiţi să realizăm această misiune", a declarat Markus Schaefer, membru al consiliului de administraţie al Daimler.

Până în 2022, compania intenţionează să electrifice întreaga gamă de vehicule de pasageri, oferind mai mult de 50 de modele care vor funcţiona cu baterii, cu motoare hibride plug-in şi hibride uşoare de 48 de volţi.

EQC va ieşi de pe linia de producţie din Bremen, Germania, în 2019.

Pentru a-şi duce la îndeplinire planurile, Mercedes pregăteşte şase fabrici pentru a produce vehicule electrificate şi opt fabrici pentru fabricarea bateriilor.

Daimler are deja o linie de producţie a bateriilor în Kamenz, Germania, şi construieşte alte fabrici în Beijing şi Bangkok.

Sursă: Automotive News Europe

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.