Indonezia are mari şanse să devină cea mai căutată ţară de către constructorii de maşini

Autor: ProMotor 24 iul. 2019 Mașini electrice
Indonezia are mari şanse să devină cea mai căutată ţară de către constructorii de maşini

Indonezia ar putea începe producţia de maşini electrice din 2022, după ce mai mulţi constructori auto şi-au exprimat interesul să construiască fabrici şi au anunţat investiţii, informează Reuters.

Mai multe companii, printre care Toyota şi Hyundai, vor să construiască maşini electrice în Indonezia. Japonezii au promis investiţii de 2 miliarde de dolari în următorii 5 ani, iar o parte din bani se vor îndrepta către producţia de maşini electrice. Totodată, Hyundai va investi 2,8 miliarde de dolari în Indonezia şi speră să înceapă producţia în 2021 cu modele SUV, sedan şi hatchback, iar ulterior modele electrice.

Autorităţile locale încurajează dezvoltarea industriei constructoare de maşini şi baterii pentru a exploata cât mai eficient resursele masive de nichel pe care le are ţara situată în Sud-Estul Asiei. Nichelul este o componentă importantă a bateriilor utilizate pe modelele electrice.

Indonezia îşi propune ca producţia de maşini electrice să atingă 20% din total până în 2025.

Totodată, pentru a încuraja investitorii, guvernul de la Jakarta pune la cale un program care să ofere facilităţi fiscale constructorilor care produc pe plan local autovehicule cu emisii scăzute.

„Au existat recent câteva companii producătoare te baterii care s-au întâlnit cu ministrul Industriei, însă totul este deocamdată la stadiul de intenţie”, a declarat ministrul adjunct pentru industrie. „Indonezia are potenţial mare, datorită materiei prime”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide