Marea Britanie introduce o condiţie esenţială pentru maşinile electrice

Autor: ProMotor 04 iul. 2019 Mașini electrice
Marea Britanie introduce o condiţie esenţială pentru maşinile electrice

Un nou set de reguli implementat în Marea Britanie începând cu 1 iulie dictează ca toate maşinile pur electrice trebuie să fie prevăzute cu un sistem de siguranţă în trafic care produce un zgomot similar cu cel al motoarelor cu combustie internă.

Deoarece au existat temeri că maşinile electrice reprezintă un risc pentru pietoni atunci când se deplasează cu viteză redusă, legislaţia din Marea Britanie prevede că toate maşinile electric vândute local din acest moment trebuie aibă un sistem denumit Acoustic Vehicle Alert System (AVAS), iar cele hibride din iulie 2021.

Sistemul va produce un zgomot asemănător cu cel produs de un motor convenţional când şoferul unei maşini electrice se deplasează cu o viteză de sub 20 km/oră sau în marşarier. Sistemul AVAS va putea fi dezactivat de şofer atunci când consideră că este cazul.

Prin aceste reguli se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă pentru pietoni, dar mai ales pentru persoanele cu probleme de vedere.

Anumiţi producători, printre care Mitsubishi, Nissan şi Toyota, oferă deja un sistem de tip AVAS pe modelelor lor electrice. Jaguar a introdus pe SUV-ul electric I-Pace un sistem special de avertizare pentru nevăzători, conceput împreună cu organizaţia Guide Dogs for the Blind din Marea Britanie.

Aceste noi reguli fac parte dintr-un acţiune a guvernului britanic de a promova achiziţia de maşini cu emisii zero. Vânzarea modelelor cu motoare convenţionale ar urma să fie interzisă în Marea Britanie începând cu 2040, deşi există anumite voci care spun că acest termen ar trebui redus la nivelul anului 2030.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide