Maşina care virează excesiv şi pe care o poţi parca din... smartwatch

Se numeşte Smart Urban Vehicle, dar nu e un nou model al producătorului Smart, ci e o maşină electrică experimentală a unuia dintre cei mai mari producători de compontente, ZF. Care vin cu nişte idei de-a dreptul WOW.

Maşina care virează excesiv şi pe care o poţi parca din... smartwatch Maşina care virează excesiv şi pe care o poţi parca din... smartwatch

Prima inovaţie a lui ZF Smart Urban Vehicle parcă le este dedicată celor care urăsc manevra de întoarcere ”din cel puţin trei mişcări”: graţie noului sistem de virare, roţile maşinii se pot roti până la 75 de grade, mai mult decât la orice altă maşină de serie. Deci se poate face dintr-o bucată întoarcerea de 180 de grade pe un drum normal cu două benzi.

După care vine a doua inovaţie: puntea spate eTB, care include şi motoarele electrice pentru roţi. Cei care sunt interesaţi pot afla mai multe informaţii tehnice, iar cei care se grăbesc este suficient să ştie că noul sistem de propulsie este mult mai eficient decât al maşinilor electrice actuale.

Visul oricui urăşte parcarea laterală: să comanzi maşina stând liniştit în afara ei

 

Am ajuns şi la amatorii de gadgeturi, cărora maşinuţa ZF Smart Urban Vehicle le oferă mai multe delicatese. Avem mai întâi un sistem semi-autonom de parcare a maşinii prin intermediul smartphone-ului sau chiar a smartwatch-ului, că doar e mai cool. Te dai jos din maşină, porneşti aplicaţia, maşina îşi caută locul şi se parchează singură. Toţi ceilalţi vor rămâne cu gura căscată, nu-i aşa?

După care mai avem un sistem PreVision cu stocarea datelor în cloud sau un volan care ştie dacă ţii sau nu mâinile pe el - aici mai multe detalii.

Deocamdată, ZF Smart Urban Vehicle este doar un prototip, dar suntem siguri că în câţiva ani vom vedea pe noile maşini de serie propunerile inginerilor germani. Sunt simple, eficient şi, nu în ultimă instanţă, cool. Ce mai urmează, să-ţi parchezi maşina folosind Google Glass?...

Volanul ştie când nu ai mâinile pe el - te-ai ars!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.