Iată ce au în comun mașinile și jocurile de noroc

Autor: ProMotor 23 iun. 2020 Focus
Iată ce au în comun mașinile și jocurile de noroc

Imaginează-ți că astăzi este o zi mare. Ai o sumă mare de bani și vrei să îi investești în ceva. Intri într-un showroom și o vezi. Brusc, ți-a captat atenția. Toate simțurile tale o iau razna. Știi că este ea aleasa. Ți-o dorești extrem de mult. Te duci la ea, bagi cheia în contact și o pornești. Sunetul motorului sună de parcă ai asculta torsul unui tigru, iar în combinație cu sistemul audio cu care e dotată, poți jura faptul că totul sună de parcă ai asculta o melodie cântată de una dintre cele mai bune orchestre din lume. Adrenalina ajunge la cote maxime cu fiecare apăsare a accelerației și fiecare turație a motorului. Dacă nu ți-ai dat seama până acum, este vorba despre mașina visurilor tale care este la un singur pas distanță.

Sună cunoscut? Ei bine, acum imaginează-ți faptul că stai în fața laptopului și cauți ceva interesant pe Internet care să te binedispună, să te relaxeze și să îți aducă senzații tari. Dintr-o dată, găsești acel ceva. Dai de ele, de cele mai bune casinouri online. Pline de luminițe, de sunete captivante, de fructe și de animații, de realismul de care dau dovadă, de sunetul rotirilor și de adrenalina pe care ți-o oferă încă din start. Nu ți se pare că seamănă extrem de mult cu ceea ce simți atunci când vezi mașina preferată? Dacă nu ți-ai dat seama până acum, îți spunem noi. Așadar, iată care sunt lucrurile pe care le au în comun mașinile și jocurile de noroc!

Tehnologia de ultimă generație

Sloturile au cunoscut o adevărată evoluție de la lansarea acestora pe piață și până în prezent și dacă înainte sloturile aveau un sistem de funcționare mecanic, acum sloturile moderne se bazează pe tehnologie de ultimă generație, mai exact sistemul pe sistemul RNG (Random Number Generator). Fiecare slot are încorporat un microcip cunoscut drept RNG, care creează numere constant, chiar și atunci când nimeni nu joacă la slotul respectiv, ajungând până la miliarde de numere pe secundă. Numerele generate în mod continuu corespund unor anumite poziții de pe role și astfel, câștigurile sunt acordate întâmplător, oferind tuturor jucătorilor șanse egale și reale de câștig. Existența acestui sistem RNG infirmă presupoziția conform căreia sloturile sunt programate pentru a acorda câștiguri sau faptul că sloturile care tocmai au acordat un câștig nu vor mai acorda unul în viitorul apropiat.

În ceea ce privește mașinile, sistemul merge pe același principiu ca în cazul jocurilor de noroc. Există o parte mecanică ce implică anumite mecanisme fără de care automobilul nu ar putea funcționa, ghidat însă de un soft foarte bine pus la punct ce are mai multe abilități: self driving, ABS, self parking, front camera, modul sport, modul eco și așa mai departe. Împreună fac ca mașina visurilor tale să funcționeze la parametrii optimi și să își exercite treaba pentru care a fost creată, la urma urmei.

Culorile care te captivează

Fie că vorbim despre jocurile de noroc, fie că vorbim despre mașini, culorile influențează sentimentele fiecăruia dintre noi. Culorile care ne plac și pe care le alegem sau care ne oferă un sentiment de bine nu sunt întâmplătoare. Au legătură cu strămoșii noștri, cu copilăria, cu limbajul și cu gândurile noastre. Având în vedere toate aceste aspecte, am putea spune faptul că efectele culorilor asupra noastră sunt înnăscute.

Așa cum anumite culori ne atrag spre un anumit autoturism prin semnificația pe care o poartă, grafica sloturilor, colorată sau simplă, ne poate determina să alegem un slot în detrimentul altuia, în funcție de preferințele fiecăruia. Bineînțeles, un rol important în alegerea unui slot îl are și tematica, unii jucători preferând sloturi clasice, în timp ce alții preferă sloturi cu tematică diversă, inspirată din cinematografie sau chiar din trupe celebre. Deci, iată încă un lucru pe care îl au în comun cele două.

Sunetele care te liniștesc

Dacă ar fi să privim lucrurile din punct de vedere științific, am putea afirma faptul că sunetul reprezintă senzația pe care o percepem cu ajutorul organului auditiv, rezultată în urma unor vibrații ale corpurilor fizice prin transmiterea pe undele acustice. Dacă ar fi să vorbim în termeni mai puțini academici, există anumite sunete care, efectiv, ne captivează. Ne atrag pur și simplu, chiar și fără să ne dăm seama. Spre exemplu, ți s-a întâmplat vreodată să îți placă o melodie fără să îi înțelegi versurile? Sau să îți placă anumite note dintr-o melodie ce face parte dintr-un joc? Ori sunetul apei? Sau al câștigului? Sau pur și simplu sunetul motorului? Ei bine, aceasta este explicația. Sunetele, în orice formă ar fi, ne atrag. Fiecare dintre noi este atras la fel de mult de sunetele produse de sloturile video prezente la jocurile de noroc ca de cele produse de un motor de mașină. Multe dintre ele ne liniștesc, altele ne dau energie, ne oferă o doză destul de mare de adrenalină și așa mai departe.

Relaxare înainte de toate

Ultimul, dar nu cel din urmă, lucru comun între jocurile de noroc și mașini ține de relaxare. Cu siguranță ai spus de multe ori faptul că a merge cu mașina este relaxant sau reușești să fii mai conectat la ceea ce trebuie să faci conducând, iar creativitatea ți-o ia la galop atunci. Trăiri și sentimente pe care le ai jucându-te, nu-i așa? În ambele cazuri, toate cele menționate mai sus oferă creierului serotonină cunoscută și sub numele de hormonul fericirii. Și nu doar că acesta îți oferă plăcere, ci te și relaxează în același timp. Practic, tot ce ai nevoie stă în lucruri mici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide