Centrele de dezmembrări auto, avantajoase pentru cine dorește să scape de o mașină veche și nu numai

Autor: Promotor 14 iul. 2022 Focus
Centrele de dezmembrări auto, avantajoase pentru cine dorește să scape de o mașină veche și nu numai

Studiile pe piața auto arată că românii sunt tot mai puțin interesați de autoturismele second hand. Nu doar pentru că publicul are tot mai mult acces la piața auto, ci și pentru că există tot felul de soluții, finanțări pentru doritori, achizițiile auto continuă să fie de interes. Mulți se orientează în ultima vreme spre autoturismele hibrid sau electrice. Ce să facă însă cu bătrâna mașină ce zace în garaj? O pot duce la un centru de dezmembrări auto.

A trecut ceva vreme de când aceste centre de dezmembrari auto au apărut pe piața din țară. Înainte erau fix ca ruleta rusească, în sensul în care erau alternativa pentru achiziția diverselor piese auto; însă era cu noroc dacă o piesă anume avea sau nu să fie ce trebuie sau dacă funcționa prea multă vreme. Cel puțin era o variantă mai accesibilă la preț. Acum însă, astfel de centre și-au dezvoltat serviciile și le-au extins. Includ și pe cele de preluare a mașinilor ce pot fi dezmembrate.

De ce să vindeți mașina la un centru de dezmembrări

Desigur, nu toate aceste centre au acest serviciu. Cele care însă ofertează publicul și publică anunțuri de genul: cumpar auto pentru dezmembrari fac evaluare pe loc, ba chiar pot prelua mașina de la domiciliu, evaluează gratuit, iar plata este realizată pe loc. Adică, cu alte cuvinte, nu pierd vremea. Cei mai mulți se vor ocupa și de partea birocratică, a actelor.

Metoda avantajează pe cei care dețin o mașină nefuncțională. Ocupă loc în garaj sau pe stradă, fără să aducă vreun beneficiu. Chiar dacă nu este folosită, taxele la stat continuă să fie de actualitate. În plus, dacă vorbim de o mașină cu volan pe dreapta, cu care oricum nu puteți circula pe străzile din România, cu atât mai mult aveți toate motivele să vă gândiți serios să lăsați mașina la un centru de dezmembrări.

Metoda aceasta, cea a dezmembrării, este până la urmă una mai profitabilă decât vânzarea în sine. Dacă aveți și norocul să găsiți un centru de dezmembrări auto care vă poate da o ofertă  bună, cu atât mai convenabil va fi totul. Durează mai puțin, actele sunt în seama centrului să fie rezolvate, experiența personalului este de asemenea un avantaj astfel încât totul să dureze puțin. Chiar dacă nu mai scoateți investiția din mașină, cel puțin aveți un minim de câștig de pe urma ei.

Condiții avantajoase de preluare a mașinilor

Din partea cumpărătorului există un minim de efort. Mașina va fi preluată efectiv, cu acte în regulă și de aici povestea sa merge mai departe. În centrul de dezmembrări aproape fiecare componentă a sa va deveni o piesă pusă la vânzare sau folosită deja. Nu sunt excluse nici vânzările complete, adică public interesat de același model de mașina deținută pe care să o cumpere din astfel de centre și să se folosească de piesele sale originale.

E drept că publicul român este adeptul reparațiilor și mai greu al schimbărilor. Însă când reparațiile auto sunt majore, banii investiți nu merită. Atenție, un centru de dezmembrări auto care oferă servicii profesionale vă va oferi și garanție pentru fiecare piesă achiziționată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...

Sursa foto: Dezshop.ro



Comentarii
Inchide