Conferința digitală LIVE ”GO AGRO” – Joi 25 martie de la ora 14.00 cu participarea specială a reprezentanților din cadrul Ministerului Agriculturii

Autor: ProMotor 22 mart. 2021 Focus
Conferința digitală LIVE ”GO AGRO” – Joi 25 martie de la ora 14.00 cu participarea specială a reprezentanților din cadrul Ministerului Agriculturii

Gândul.ro organizează Conferința digitală LIVE „Go Agro”, pe data de 25 martie, la ora 14:00, în direct online din studioul Gândul LIVE.

Ne aflăm într-un context atipic, ce ar trebui tratat ca atare. Agricultura românească a fost zdruncinată în 2020 de două evenimente majore: pandemia de coronavirus şi seceta extremă, care a fost una dintre cele mai grave din ultimii 50 de ani, după cum spun nu numai agricultorii ci şi autorităţile, evenimente ce au avut un impact direct şi semnificativ în PIB-ul României. S-au depus eforturi financiare pentru a diminua pagubele, dar au rămas încă sectoare neprotejate, iar o parte din despăgubirile promise agricultorilor vor fi decalate pentru acest an.

Potrivit unei analize KeysFin, seceta şi lipsa investiţiilor în infrastructură vor aduce scăderi de peste 15% în cifra de afaceri ale celor peste 25.000 de companii din agricultura locală, de la aproape 46 miliarde de lei în 2019, în jurul pragului de 39 miliarde de lei în 2020.

Jurnalistul Bogdan Pavel, moderatorul conferinței, va discuta alături de invitații săi următoarele teme discuție în cadrul evenimentului digital:

  • Inovații în agricultură
  • Agricultura sustenabilă vs agricultura bio Ajutoare – compensare pierderi COVID
  • Asigurările în agricultură
  • Politica agricola comună
  • Adaptarea agriculturii la schimbările climatice
  • Agricultura modernă și performanță
  • Boli și dăunători în agricultură
  • Tendințe în mecanizarea agriculturii Sistemele moderne de mecanizare a agriculturii. Rolul GPS-ului
  • Soluții în funcție de sol, formă de relief și cultură
  • Soluții de finanțare

Speakerii:

  • Adrian Radulescu – Presedinte Asociatia Fermierilor din Romania
  • Nechita-Adrian Oros – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
  • Stefan Constantin – Director General ANIF
  • George Scarlat – Președinte Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală
  • Mihai Moraru – AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale)
  • Adrian Pintea – Director General APIA
  • Monalisa Ungureanu – CEO Agrii Romania
  • Marcel Ionescu – Fondator AgriCloud – platformă pentru agricultură de precizie

Invitații noștri speciali vor aborda tema agriculturii în România, din punctul de vedere al autorităților, al companiilor dar și al consumatorilor finali, pe data de 25 martie, de la ora 14:00, în direct pe pagina de Facebook Gândul, canalul de Youtube Gândul și pe www.gandul.ro.

Conferința digitală va fi susținută de articole în timp real publicate pe gândul.ro de către jurnaliștii publicației. Acestea vor acoperi temele și declarațiile realizate de principalii actori ai momentului în domeniul agriculturii.

Partenerii acestui eveniment sunt Alpha Bank și Agrii România.

Despre Gândul

Gândul.ro reflectă actualitatea socială, politică și economică prin unghiuri de abordare jurnalistică originale și informații exclusive. Articolele despre evenimente de impact sunt completate de materiale de lifestyle, reportaje și comentarii semnate de jurnaliști noștri, pentru a oferi o cheie de lectură a prezentului celor peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună ai site-ului www.gandul.ro.

La începutul anului 2020, în luna februarie, publicația online a trecut printr-o schimbare radicală, atât ca design și platformă-suport, cât și ca denumire a domeniului, trecând de la gandul.info la gandul.ro. Investițiilor în schimbările de formă, suport digital, echipamente și studioul TV li s-au adăugat investiții în echipa de jurnaliști, în ideea creșterii calității conținutului.

Echipa gandul.ro s-a mărit și s-a concentrat atât pe conținutul editorial, cât și pe zona de content video, prin emisiunile Gândul LIVE si Gândul NEWS difuzate în fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 18.30, respectiv 20.30. De asemenea, la finalul anului trecut, publicația gandul.ro a lansat emisiunile Gândul Green și Gândul Financiar, difuzate pe site-ul www.gandul.ro și pe canalele de socializare ale publicației.

Publicația online gandul.ro a crescut constant de la începutul anului 2020, având lunar peste două milioane de cititori unici și peste 8 milioane de afișări.

Gândul face parte din grupul Gândul Media Network, singurul grup de presă din top 3 companii de presă online din România cu capital 100% românesc și cuprinde publicațiile gandul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, go4it.ro, verdict.ro, ciao.ro, apropotv.ro, go4games.ro, viitorulromaniei.ro și raziculacrimi.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide