Conferința ”Pensii Private – Soluția pentru viitor”, în direct, din studioul GÂNDUL LIVE, 30 septembrie de la ora 10.00

Autor: ProMotor 29 sept. 2021 Focus
Conferința ”Pensii Private – Soluția pentru viitor”, în direct, din studioul GÂNDUL LIVE, 30 septembrie de la ora 10.00

Gândul.ro vă invită la Conferința digitală LIVE „Pensii Private – Soluția pentru viitor”, pe data de 30 septembrie, la ora 10:00, în direct online din studioul Gandul LIVE.

Conferința va putea fi urmărită pe gandul.ro sau pe Facebook Gândul și YouTube Gândul.

Piața pensiilor private a fost cel mai puțin afectată de pandemia COVID-19, având în vedere politica de economisire și de investire pe termen lung. Pe parcursul timpului au existat episoade de volatilitate care au marcat fondurile de pensii private, însă activele acestora au înregistrat, per ansamblu, creșteri de la perioadă la perioadă.

La finalul lunii martie a anului 2021, fondurile de pensii private (Pilon II și Pilon III) au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale, cu 33% mai mult comparativ cu anul anterior. Ca pondere în PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au înregistrat un nivel de 7,9%.

Ponderea investițiilor în instrumente cu venit fix reprezenta, la sfârșitul primului trimestru al anului, 71% din totalul portofoliului investițional al fondurilor de pensii private, în timp ce 24% au investiții în acțiuni.

TEME DE DISCUȚIE

 Temele care vor fi abordate sunt urmatoarele:

  • Piata pensiilor administrate privat – evolutii la nivel national
  • Efectele pandemiei COVID-19 asupra sistemului de pensii private
  • Numarul contribuabililor in crestere sau in scadere?
  • Eficienta pilonului III
  • Obligatia angajatorului de a informa noii salariați sub 45 de ani cu privire la Pilonul II de pensii
  • Programe de suport pentru IMM-uri din fondurile colectate in sistemul de pensii private
  • Stabilitatea pieței pensiilor private: pensiile private în context european

Invitații noștri speciali vor aborda temele specifice pe data 30 septembrie, de la ora 10:00, în direct pe pagina de Facebook Gândul, canalul de Youtube Gândul și pe www.gandul.ro.

PARTENER INSTITUȚIONAL

SPEAKERI

  • Daniel Armeanu, vicepreședinte SPP, ASF
  • Paul Barangă, expert ASF
  • Lavinia Cristescu, șef serviciu Direcția Generală Strategie și Stabilitate Financiară, ASF
  • Radu Crăciun, Președinte BCR Pensii, Președinte APAPR
  • Andreea Pipernea, CEO NN Pensii si Vicepresedinte APAPR

MODERATOR

Bogdan Pavel  – Senior Editor Gândul LIVE

Despre Gândul

Gandul.ro reflectă actualitatea socială, politică și economică prin unghiuri de abordare jurnalistică originale și informații exclusive. Articolele despre evenimente de impact sunt completate de materiale de lifestyle, reportaje și comentarii semnate de jurnaliștii noștri, pentru a oferi o cheie de lectură a prezentului celor peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună ai site-ului www.Gandul.ro.

La începutul anului 2020, în luna februarie, publicația online a trecut printr-o schimbare radicală, atât ca design și platformă-suport, cât și ca denumire a domeniului, trecând de la Gandul.info la Gandul.ro. Investițiilor în schimbările de formă, suport digital, echipamente și studioul TV li s-au adăugat investiții în echipa de jurnaliști, în ideea creșterii calității conținutului.

Gândul face parte din grupul Gândul Media Network, singurul grup de presă din top 3 companii de presă online din România cu capital 100% românesc și cuprinde publicațiile gandul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, go4it.ro, verdict.ro, ciao.ro, apropotv.ro, go4games.ro, raziculacrimi.ro și viitorulromaniei.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide