Constantin Bălăceanu-Stolnici este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Autor: ProMotor 11 aug. 2022 Focus
Constantin Bălăceanu-Stolnici este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 13 august, începând cu ora 19:00.

Constantin Bălăceanu-Stolnici, în vârstă de 99 de ani, s-a născut la București în data de 6 iulie 1923.

Este medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România.

Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie „Fr. I. Rainer” al Academiei Române și Președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie.

Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească, Bălăceanu-Stolnici a urmat Liceul „I.C. Brătianu” din Pitești, unde a dat bacalaureatul în 1941.

Între anii 1941-1947 a urmat cursurile Facultății de Medicină din București, obținând în 1948 titlul de Doctor în Medicină și Chirurgie. În 1967 a fost confirmat Doctor în Științe Medicale de către IMF-București și Ministerul Învățământului.

Urmărește interviul integral cu academicianul Bălăceanu-Stolnici, sâmbătă, 13 august, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...

Sursa foto: Gandul Media Network



Comentarii
Inchide