Solutia cea mai eficienta pentru nevoile dumneavoastra in materie de izolatii consta in cea mai buna oferta de vata bazaltica si minerala

Autor: ProMotor 18 apr. 2020 Focus
Solutia cea mai eficienta pentru nevoile dumneavoastra in materie de izolatii consta in cea mai buna oferta de vata bazaltica si minerala

Din punctul de vedere al confortului in propriile locuinte, in industria constructiilor s-au realizat extrem de multe inovatii pe parcursul unui drum destul de lung, astfel incat in prezent, sa ne putem bucura de propriile camine din toate punctele de vedere.

Termoizolatia este din ce in ce mai intalinta atunci cand discutam despre construirea unei case sau a oricarui alt tip de imobil, mai ales atunci cand este pusa problema renovarii sau reabilitarii termice a unei locuinte.

In momentul in care o locuinta urmeaza sa fie izolata termic, se aplica materiale termoizolante precum: polistiren expandat sau extrudat, vata minerala si alte materiale pe exteriorul peretilor, sub acoperis, peste planseul din beton.

In prezent, foarte putine case sau diverse alte imobile nu sunt izolate din punct de vedere termic, izolatia devenind in prezent, practic standard si absolut esentiala pentru un trai mai bun si pentru un confort sporit. Temperatura interioara ideala se va pastra mult mai usor si cu costuri mult mai mici in ceeac ce priveste cheltuielile la gaze ori electricitate.

Proprietarii de imobile cat si firmele de constructii, au inteles eficienta si beneficiile rezultate in urma izolarii atat a peretilor cat si a acoperisurilor, ca nu sunt tocmai de trecut cu vederea, in special cand aceste materiale izolante au devenit atat de accesibile, precum si de-o calitate superioara.

Trebuie mentionat faptul ca o izolatie termica de cea mai buna calitate si bine aplicata, poate sa elimine pierderile de caldura chiar si cu peste 50%, in acelasi ritm fiind scazute si costurile pentru incalzirea imobilului.  Caldura se va duce treptat de la zonele calde catre zonele reci, motiv pentru care atunci cand urmeaza sa se realizeze o lucrare de izolatii termice veti calcula costurile in functie de zonele in care doriti reducerea migratiei caldurii. Peretii exteriori, tavanul, dar si peretii care despart locurile incalzite de cele neincalzite este obligatoriu sa fie luate in seama in primul rand.

In ceea ce priveste tipurile de izolatii, probabil cea mai des intalnita izolatie, este cea realizata din clasica zapada artificiala deoarece are un pret scazut si o eficienta destul de buna. Insa, totusi, din punctul de vedere al eficientei, o solutie mult mai bune, este reprezentata de vata bazaltica si minerala.

Cea mai buna oferta de vata bazaltica si minerala o veti putea gasi la numai un simplu click distanta, precum si la cele mai avantajoase preturi pentru nevoile dumneavoastra, astfel incat sa va puteti asigura tot confortul necesar in propria locuinta, reducand si cheltuielile cu facturile.

Astfel, de cele mai multe ori, persoanele care doresc cu adevarat eficienta maxima, primesc din partea specialistilor, recomandarea de a utiliza pentru izlatia locuinte, vata bazaltica si minerala.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei izolatii de calitate, pe langa faptul ca pe timpul sezonului rece va pastra caldura mult mai bine, si pe timpul sezonului cald, temperatura interiora va fii una scazuta, inclusiv in perioadele caniculare, cand caldura de afara poate sa fie extrem de daunatoare.

Alte beneficii ale izolatiei sunt reprezentate si de scaderea riscului formarii ingrasiei si a umididatii crescute a aerului din incaperi, pastrandu-se astfel un echilibru corect pentru sanatate.

In ceea ce priveste toate aceste beneficii, in mod clar, putem spune ca vorbim despre confort termic sporit cat si despre scaderea consumului de energie dar si al costurilor aferente cresterii rezistentei la intemperii a cladirii precum si impactul pozitiv asupra sanatatii locuitorilor.

Un alt aspect care care este benefic in urma izolarii unui imobil, este, pe langa confortul termic, este legat de faptul ca izoleaza si din punct de vedere fonic, atat zgomotele din exterior spre interior fiind diminuate, cat si invers.

Un foarte mare avantaj, pe langa scaterea umiditatii, igrasiei, eficienta termica sau fonica, in ceea ce priveste vata bazaltica, aceasta este un material rezistent la foc datorita densitatii crescute. Comparativ cu alte tipuri de izolatii, vata bazaltica este recomandata pentru aplicatiile care necesita o rigiditate crescuta, precum si rezistenta mecanica.

De precizat este si faptul ca vata bazaltica are un impact pozitiv asupra mediului. Este un material considerat produs verde, datorita continutului ridicat de material care poate fi reciclat, rezistenta crescuta la foc dupa cum am mentionat, continut de formaldehide mic, rezistenta termica mare, compozitie permeabila la vapori, vata minerala este comparata favorabil cu celelalte tipuri de materiale izolatoare, in ce priveste impactul asupra mediului. Astfel, potrivit mai multor studii, din punctul de vedere al impactului asupra mediului inconjurator, potentialul de incalzire globala pe toata durata de viata a acestei vate, este mult mai mic comparativ cu materialele de izolare din spuma.

Exista foarte multe posibilitati in ceea ce priveste izolatiile dintr-o locuinta:

  • Izolatii seminee
  • Izolatii tehnice
  • Izolatii acoperisuri si mansarde
  • Izolatii fatade ventilate
  • Izolatii pereti de compartimentare
  • Izolatii fundatii
  • Izolatii acoperisuri tip terasa
  • Izolatii pereti exteriori tip casete metalice
  • Izolatii plansee si pardoseli

Intr-un final, important este sa gasiti exact produsul care sa corespunda posibilitatilor si nevoilor dumneavoastra, insa, indiferent de ce fel de material veti utiliza, nu uitati de calitatile pe care fiecare tip de izolatie in parte, le ofera.

In concluzie, atunci cand construiti o casa, un imobil si asa mai departe sau cand aveti in vedere realizarea unei renovari, este foarte important sa va ganditi bine la tipul de izolatie pe care urmeaza sa o folositi. Utilizand materiale de cea mai buna calitate precum este aceasta vata minerala bazaltica, veti beneficia intr-un procent foarte mare, de cele mai bune beneficii. Izolatia este valabila atat in cazul peretilor interiori cat si pentru cei exteriori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide