Ford Mustang X-1 – Airforce Supercar

Autor: Dan Vache 03 iun. 2009 Tuning auto

Mustang X-1, avion pe 4 rotiFaţă de Dodge Challenger Vapor, acest Ford Mustang X-1 arată parcă mai civilizat, dată fiind şi caroseria vopsită în alb-mat, cu efect perlat. În ce priveşte exteriorul, se evidenţiază kitul în stil body-building, subliniat de jantele negre racing.

Portierele sunt şi în acest caz de tip fluture şi permit accesul într-un cockpit dedicat unui singur pilot, care beneficiază de un scaun special, central, cu o manşă în faţa sa. Tabloul de bord este direct preluat de pe avioanele de luptă, iar atmosfera generală nu are nimic de a face cu domeniul auto.

Motorul de 4,6 litri al maşinii dezvoltă 500 CP, fiind parte a Ford Racing Tuning Program: 3 supape pe cilindru, admisie de aer răcită suplimentar, came customizate (ca la maşinile hot rod) şi un sistem de evacuare modificat.

Ford Mustang X-1, una dintre masinile din programul Airforce Supercar

Ne întrebăm câţi tineri va reuşi să recruteze armata prin intermediul acestor două bijuterii pe patru roţi. Care vor rămâne la stadiul de unicat – deşi unii probabil vor crede că, în cazul în care se înrolează, vor primi aşa ceva drept maşină de serviciu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide