Gemballa Mirage GT

Autor: Cosmin Iordache 05 aug. 2008 Tuning auto

Gemballa Mirage GT - supercarul de aurUwe Gemballa probabil a dezvoltat o obsesie pentru Porsche Carrera GT, un model care şi-a terminat cariera de câţiva ani buni, dar care rămâne unul deosebit de râvnit. Tunerul german nu îl dă însă uitării şi îl reinterpretează, sub denumirea Mirage GT,  în diferite combinaţii de culori şi elemente stilistice, acompaniate de modificările tehnice necesare pentru a friza perfecţiunea.

Ultima reinterpretate este una îndrăzneaţă, presupunând amestecul cromatic alb perlat cu auriu. Iniţial am putea cataloga paleta de culori uşor kitchoasă, dar rezultatul finit nu are nimic ţipător sau strident, germanii reuşind o îmbinare cromatică foarte "naturală". La exterior, îţi sar în ochi imediat gurile de aerisire suplimentare, încastrate în noul spoiler frontal. Acesta din urmă este prelungit în jurul masinii, prin “fustele” laterale, dar şi prin noul difuzor, menit să genereze şi mai multă apăsare pe puntea spate. Tot în spate a apărut şi un eleron de mari dimensiuni, în care este încorporată o frână aerodinamică similară celei de pe Bugatti Veyron.

IInterior asortatnteriorul este pictat în nuanţe similare cu ale exteriorului, accentele aurii şi tuşele albe asortându-se cu fibra de carbon. La interior se remarcă sistemul infotaiment complet, dotat cu un display 6,5”, respectiv tonele de materiale exclusiviste, cum ar fi alcantara sau carbonul.

Dacă vorbim de preformanţă, Gemballa a lucrat la managementul electronic al acestui propulsor, crescând puterea maximă cu aproximativ 40 CP, până la 650 CP. Cum creşterea puterii nu vine niciodată singură, 20 Nm întregesc imaginea de ansamblu şi explică de ce s-a redus acceleraţia 0-100 km/h cu 0,1 secunde, coborând la 3,7!. Viteza maximă este de 335 km/h. Pentru ca eforturile inginerilor să fie de “răsunet”, evacuarea standard a fost înlocuită cu una din oţel inoxidabil. Performanţele atinse pot fi insă înşelătoare,  după cum chiar Prinţul Germaniei poate depune mărturie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide