Infotrafic: Circulația se închide în weekend pe Transalpina

Autor: George Cristea 25 sept. 2020 Știri auto

Circulația rutieră se închide în weekend pe Transalpina pentru a permite desfășurarea etapei a patra a Campionatului Național de Drift. Restricția se aplică pe un sector de drum cu lungimea de trei kilometri, între km 38+500 – km 41+500.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat al Campaniei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie 2020, se închide circulația rutieră pe Transalpina (DN67C), între km 38+500 – km 41+500, în vederea desfășurării „Campionatului Național de Drift – Etapa a IV-a”. În ambele zile, circulația este restricționată în intervalele orare 08:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00. Pentru asigurarea traficului rutier în condiții de siguranță și protejarea participanților la competiție, circulația rutieră se va desfășura cu sprijinul echipajelor din cadrul Poliției Rutiere. Conducătorii auto sunt rugați să circule prudent și să respecte semnalizarea instituită temporar.

Când se închide circulația pe Transalpina în 2020?

Circulația pe Transalpina (DN 67C) se închide în mod tradițional la finalul lunii octombrie pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Deschiderea circulației se face, de regulă, la începutul verii, începând cu 1 iunie. Anul acesta, însă, vremea a fost mai călduroasă decât de obicei, astfel încât circulația pe Transalpina a fost reluată încă de la finalul lunii mai. Cu o progrnoză meteo blândă în luna octombrie, nu excludem ca închiderea circulației pe Transalpina să aibă loc ceva mai târziu, în cursul lunii noiembrie.

Transalpina nu este singurul drum montan din România care este inaccesibil pe perioada iernii. Transfăgărășanul (DN 7C) se închide, de asemenea, pe perioada cuprinsă între 1 noiembrie și 1 iulie. Mai precis, opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil. Adesea drumarii au de furcă din cauza zăpezii căzute, care ajunge pe anumite sectoare și la peste cinci metri înălțime. Filmările postate de drumari cu deszăpezirea de anul acesta, la jumătatea lunii mai, vorbesc de la sine despre asprimea iernii în aceste zone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide