Pe Transfăgărășan a început deszăpezirea. Imagini spectaculoase

Autor: ProMotor 13 mai 2020 Știri auto

Pe Transfăgărășan a început, de câteva zile, deszăpezirea. Ca în fiecare an, drumarii au dificultăți serioase în a degaja cel mai celebru drum din România de zăpada căzută peste iarnă.

Intră în Galeria FOTO

De câteva zile se lucrează la operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deocamdată, se lucrează la eliberarea unui sens de circulație, pentru a permite mai ușor accesul utilajelor de deszăpezire. Ca în fiecare an, troienele sunt uriașe, iar în unele zone stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Cu toate acestea, în punctul cel mai înalt, la cota 2000 de la Bâlea Lac, stratul de zăpadă este de circa un metru.

Zăpada troienită în unele locuri la peste șase metri nu este deloc neobișnuită pe Transfăgărășan. Aproape în fiecare an în această zonă cad cantități imense de zăpadă, în unele locuri deszăpezirea punând probleme deosebite. O zăpadă care să depășească cu mult înălțimea utilajelor nu este deloc neobișnuită. Cu un an în urmă, operațiunea arată cam așa:

Operațiunea este filmată pe data de 30 mai, iar operațiunea a continuat cu dificultate. Două săptămâni mai târziu, în ciuda încălzirii vremii („e iunie, dragă!”), lucrările par să fi rămas în același punct:

Așa că nu trebuie să ne mire că deszăpezirea a pornit atât de devreme anul acesta, practic cu peste două săptămâni mai devreme decât în 2019.

Când se deschide circulația pe Transfăgărășan?

În conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

Drumul Național 7C, cunoscut în limbajul popular sub denumirea de Transfăgărășan, este închis în cea mai mare parte a anului. Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 4 noiembrie. În acest caz, celebrul drum, care este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Europa, a stat închis nu mai puțin de opt luni. Cel mai recent, Transfăgărășanul a fost apreciat de Jochen Neerpasch, creatorul BMW Motorsport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide