Probleme pe DN7: TIR-urile sunt blocate în parcările de pe Valea Oltului

Autor: George Cristea 18 iul. 2020 Știri auto

Poliția Română semnalează că au apărut probleme pe DN7 unde camioanele nu au voie să circule în weekend. Numeroase TIR-uri sunt blocate în parcările de pe Valea Oltului, iar capacitatea acestora a ajuns la limită.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat al Poliției Rutiere, „începând din 17/07/2020, vinerea între orele 14.00 – 22.00, iar sâmbăta și duminica între orele 06.00 – 22.00, circulația autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone este interzisă, pe DN7, pe segmentul de drum dintre Râmnicu Vâlcea și Veștem. Polițiștii rutieri acționează pentru respectarea prevederilor legale referitoare la restricția de tonaj impusa pe segmentul de drum menționat”.

În aceste condiții, numeroase TIR-uri au fost oprite de polițiști pe traseu, iar parcările din zonă s-au aglomerat, capacitatea acestora fiind depășită. Atât parcările dinspre Sibiu, cât și cele dinspre Pitești sunt ocupate de TIR-uri, iar acestea continuă să sosească. Polițiștii rutieri încearcă să găsească soluții în situația în care nu vor mai exista locuri de parcare. Aceștia acționează cu efective mărite pe DN7, polițiștii din județul Vâlcea fiind ajutatți de cei din Sibiu și Argeș.

Probleme pe DN7: TIR-uri blocate în parcări. Care sunt variantele ocolitoare?

Restricțiile de circulație de pe DN7 au fost anunțate din timp, dar cu toate acestea șoferii au fost luați prin surprindere de restricțiile de trafic. Polițiștii au anunțat și variante ocolitoare, dar se pare că șoferii preferă să aștepte în parcările de pe traseu până când se ridică restricția de circulație, după ora 22:00.

Pe perioada executării lucrărilor, vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, dar mai mică sau cel mult egală cu 30,0 tone, pot utiliza variantele ocolitoare Rm.Vâlcea – DN 67  Tg-Jiu – DN 66 Bumbești Jiu – Petroșani – Deva sau Filiași – DN 66  Tg-Jiu – Bumbești Jiu – Petroșani – Deva.

Pe perioada executării lucrărilor, vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, dar mai mică sau cel mult egală cu 40,0 tone, pot utiliza variantele ocolitoare Pitești – București – A3 Ploiești – DN 1A – Brașov DN1 – Veștem – Sibiu și Craiova – DN 6 Dr.Tr.-Severin – Caransebeș – DN 68 Hațeg – Deva.

Mașinile cu masă mai mică de 3,5 tone pot folosi în continuare traseul pe care se desfășoară lucrări, cu toate că șoferii vor trebui să ia în calcul eventualele întârzieri datorate lucrărilor din zonă. Dacă doresc să ocolească zona, au ca traseu alternativ DN 7 Rm.Vâlcea – Brezoi – DN 7A Voineasa – DN 67C TransAlpina – Sebeș sau Tg.Jiu – DN 67 Novaci – DN 67C TransAlpina – Sebeș.

Recomandăm șoferilor să consulte starea drumurilor și informațiile de trafic înainte de a porni la drum, fie pe site-ul Poliției Române, fie în secțiunea Infotrafic a site-ul Promotor.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide