Proiect de lege. Șoferii care au consumat alcool și nu au permis pot merge la închisoare în caz de accident

Autor: Andreea Ditcov 23 dec. 2022 Știri auto
Proiect de lege. Șoferii care au consumat alcool și nu au permis pot merge la închisoare în caz de accident

Senatorul Robert Cazanciuc a introdus în Parlament un proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea pentru șoferii care produc accidente mortale, fiind în stare de ebrietate și fără permis, scrie digi24.ro. Inițiativa a venit după ce un copil de 11 ani a fost accidentat mortal miercuri seară, alături de alți cinci copii, pe o trecere de pietoni din Petroșani.

Copilul a murit la spitalul din localitate, unde era internat, pe secția de Terapie Intensivă.

„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedură de urgenţă pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-şi ucide semenii, să ajungă direct în închisoare!”, a scris senatorul pe Facebook.

Șoferul băut are 19 ani. A fost prins de polițiști după ce a fugit de la locul faptei

Accidentul a fost cauzat de un individ în vârstă de 19 ani din Aninoasa. Acesta s-a urcat beat la volan, deși nu deținea permis de conducere, iar în urma accidentului a fugit de la locul faptei. Șoferul mașinii a fost identificat ulterior pe raza orașului Aninoasa. Testat cu aparatul etilotest, tânărul a avut o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un proiect similar a fost introdus de Robert Cazanciuc în Parlament în 2019, însă a fost respins în urmă cu un an de Camera Deputaților.

Un alt proiect de lege introdus de curând în Senat i-ar putea ajuta pe șoferi să își vadă istoricul sancțiunilor date de Poliția Rutieră. Propunerea a trecut deja de Senat, iar la momentul deliberării au fost înregistrate 110 voturi ”pentru”, dar și o abținere. Certificatele cu istoricul sancțiunilor se eliberează în prezent numai la cerere, la sediul serviciului Poliţiei Rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul auto, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide