Arde, uite cum arde! Cum au distrus stewarzii singurul monopost „românesc” din Le Mans Prototypes

Mai multe imagini surprinse în octombrie pe circuitul de la Fuji, Japonia, fac furori pe forumurile de auto moto din lume. În cadre apare singura maşină din competiţiile importante sport cu motor care concurează sub steag românesc, însă momentul nu este unul fericit.

Arde, uite cum arde! Cum au distrus stewarzii singurul monopost „românesc” din Le Mans Prototypes Arde, uite cum arde! Cum au distrus stewarzii singurul monopost „românesc” din Le Mans Prototypes

Maşina Lotus a echipei Kodewa, înscrisă în campionatul de anduranţă Le Mans Prototypes, a luat foc în timpul cursei care a durat 6 ore. Primele imagini surprind monopostul intrând de urgenţă la boxe, în timp ce flăcările cuprind cockpitul. Pilotul a ieşit în fugă, iar mecanicii altor echipe au venit rapid cu extinctoare pentru a stinge incendiul. Flăcările au fost suprimate, însă nimeni nu a observat combustibilul scurs sub maşină. După câteva zeci de secunde, focul a reizbucnit, de data aceasta cu furie. Au urmat apoi scene desprinse parcă din filmele tragic-comice, în care stewarzii sting incendiul în repetate rânduri, unii dintre ei intrând chiar în mijlocul flăcărilor.

Vezi întregul filmul al accidentului pe Pro Sport