Atenţie la acvaplanare, mai ales după ploile torenţiale! VIDEO

Pentru că suntem în sezonul averselor trecătoare de ploaie, avem pentru voi un clip video care arată ce se poate întâmpla când mergi cu viteză constantă - dar prea mare - în condiţiile în care pe carosabil mai apar din când în când şi băltoace.

Atenţie la acvaplanare, mai ales după ploile torenţiale! VIDEO Atenţie la acvaplanare, mai ales după ploile torenţiale! VIDEO

Acvaplanarea este unul dintre acei duşmani ai şoferilor care duc la accidente tragice - pierzi complet controlul asupra maşinii, pentru că nu mai ai aderenţă chiar pe puntea care-ţi permite să direcţionezi autovehiculul. Cauzele acvaplanării sunt simple: anvelopa nu mai este în stare să evacueze apa şi pata de contact cu asfaltul dispare, pierzându-se complet aderenţa.

Evident, şi remediul este foarte simplu: reducerea sensibilă a vitezei înainte de a intra în zona periculoasă, pentru ca anvelopele să aibă timpul necesar pentru a evacua apa, iar pata de contact cu asfaltul să nu se piardă. Aşadar, mare atenţie, în special atunci când intraţi într-o zonă în care tocmai a avut loc o aversă de ploaie - dacă în timpul ploii torenţiale s-a mers mai încet, mulţi şoferi cred că pe asfaltul ud pot merge la fel de tare precum pe cel uscat, în momentul în care nu mai plouă tare. Dacă vedeţi bălţi formate pe carosabil, încetiniţi imediat, nu aşteptaţi să ajungeţi în preajma lor, s-ar putea să fie prea târziu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.