Cât de repede frânează un tanc? FOARTE repede!

20 de oameni au fost de acord să fie jaloane umane pentru un tanc Leopard - mai precis, pentru un test de frânare. Ce a urmat ar putea să ne surprindă...

Cât de repede frânează un tanc? FOARTE repede! Cât de repede frânează un tanc? FOARTE repede!

Problemă de fizică: se dă un tanc Leopard greu de 60 de tone, care merge cu o viteză de 70 km/h pe asfalt. În câţi metri va frâna până să se oprească? Aveţi răspunsul?

Dacă nu aveţi răspunsul, aflaţi că nişte oameni din Olanda s-au gândit să facă un test mai empiric, aşa. Iar răspunsul n-ar trebui să surprindă pe nimeni: datorită forţei de frecare, un tanc se opreşte foarte, foarte repede, pe distanţe extrem de scurte raportate la viteza sa, în sub zece metri. Tocmai de aceea, cei 20 de oameni de mai jos ştiau dinainte că nu vor păţi nimic, fiind aşezaţi la o distanţă dublă faţă de cea necesară opririi unui tanc.

Asta dacă tanchistul nimerea la timp frâna... Chiar. Dacă tanchistul nu nimerea la timp frâna? :D

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.