Ce NU trebuie să faci pe ceaţă densă. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 25 oct. 2013 Accidente
Ce NU trebuie să faci pe ceaţă densă. VIDEO

Care este reacţia potrivită atunci când în faţa ta e ceaţă densă, iar vizibilitatea este limitată? În afară de a aprinde obligatoriu luminile de ceaţă, mulţi şoferi nu ştiu cum să procedeze. Unii încetinesc foarte mult sau chiar opresc, în timp ce alţii apasă pedala de acceleraţie, gândind probabil că ceaţa se va da la o parte. Unii aprind şi faza lungă, deşi aceasta face ca particulele de apă să strălucească şi să reducă şi mai mult vizibilitatea, în timp ce alţii uită să aprindă până şi luminile de drum.

Prea puţini aleg să şofeze defensiv, la o viteză redusă adecvat şi lăsând o distanţă potrivită faţă de maşinile din faţă, care să le permită să reacţioneze prompt în cazul unui obstacol pe şosea. De aprinsul avariilor în cazul unei frânări bruşte, nici nu se mai pune problema.

De privit cu atenţie şi întârzierea cu care ies din maşini cei implicaţi în accident, majoritatea fără să se uite cu atenţie în spate, şi fără să se grăbească pentru a scăpa cu viaţă din faţa maşinilor care vin şi se izbesc în mare viteză de cele deja implicate în accident.

Care sunt cele trei lucruri fundamentale pe care trebuie să le faci în cazul ceţii dense?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide