Condiţii de iarnă pe şosele, circulaţi cu atenţie! VIDEO

Sunt condiţii de iarnă pe mai multe şosele din România, cu porţiuni de zăpadă şi gheaţă care pot pune probleme şoferilor, fapt care a cauzat deja mai multe accidente. Avem pentru voi şi 7 sfaturi pentru a reduce riscul unui accident pe timp de iarnă

Condiţii de iarnă pe şosele, circulaţi cu atenţie! VIDEO Condiţii de iarnă pe şosele, circulaţi cu atenţie! VIDEO

Sunt condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din România, motiv pentru care nu ar trebui să vă asumaţi riscuri inutile. În special pe şoselele din sudul, sud-estul şi estul României sunt probleme, pe multe dintre ele fiind prezent strat de zăpadă sau chiar porţiuni de gheaţă. Viscolul anunţat pentru noaptea dintre duminică, 28 decembrie şi luni, 29 decembrie va pune probleme suplimentare conducătorilor auto.

Via TraficTube, user nwradu

Vă reamintim, pe scurt, câteva reguli de bază, dacă sunteţi obligaţi să plecaţi la drum în afara localităţii zilele acestea:

1. Echipaţi-vă maşina cu anvelope de iarnă. Altminteri sunteţi pasibili de amenzi usturătoare. Nu neglijaţi nici lichidul de parbriz, care trebuie să fie concentrat pentru a rezista la temperaturile scăzute.

2. Luaţi-vă cu voi o lopată, o şufă, o lanternă, măcar 2 litri de apă, mâncare, dulciuri şi o pătură groasă, precum şi haine suplimentare. Nu ştiţi când veţi rămâne blocaţi pe drum, iar acestea vă vor permite să vă păstraţi căldura corpului timp îndelungat.

3. Deszăpeziţi-vă complet maşina, inclusiv pe pavilion, capotă şi portbagaj.

4. Aprindeţi luminile de drum şi verificaţi să aveţi farurile curate.

5. Păstraţi distanţă mai mare decât de obicei faţă de maşina din faţă.

6. Reduceţi viteza în special din frână de motor şi nu vă angajaţi în depăşiri dacă din acest motiv veţi circula cu viteză mai mare decât permit condiţiile drumului.

7. Nu faceţi manevre bruşte pe şosea şi folosiţi frâna de serviciu cu moderaţie.

Drum bun!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.