Cu 270 km/h pe motociclete, sau graba spre propria moarte. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 19 iul. 2013 Accidente
Cu 270 km/h pe motociclete, sau graba spre propria moarte. VIDEO

Înainte de a-i lăuda pe protagoniştii acestui clip video, o mică avertizare: goana cu viteze de până la 270 km/h (vitezometrul celui care filmează este în mile/oră, iar 170 mph înseamnă 273 km/h) pe şoselele publice şi evitarea la limită a maşinilor depăşite sau care vin de pe contrasens nu se termină întotdeauna cu bine. Uneori se termină extrem de prost – iar finalul videoclipului este şocant.

Pe scurt, nu vorbim de doi puştani fără minte, ci de doi bărbaţi, fiecare cu copii acasă, care s-au gândit să dea o tură pe şoselele britanice. Tură de mare viteză, filmată de unul dintre ei, poate pentru a se distra apoi şi acasă, privind isprava. Numai că, la capătul a zeci de depăşiri periculoase şi a unor porţiuni de drum pe care cei doi au prins şi 270 km/h, lucrurile s-au terminat tragic: încercând să depăşească cu 160 km/h o maşină care tocmai se angajase la rândul ei în depăşire, unul dintre cei doi a fost aruncat de pe motocicleta sa sub roţile unei dubiţe care venea din sens opus. Aceasta l-a decapitat şi i-a smuls picioarele, omorându-l pe loc.

Poliţia a recuperat de la scena accidentului şi camera video de pe care s-a filmat, iar acum acest film a fost făcut public, ca învăţătură de minte pentru vitezomani. Cel care a filmat a fost condamnat cu suspendare la 51 de săptămâni de închisoare şi lăsat fără carnet timp de trei ani – suspendarea fiind dată tocmai pentru că judecătorul a considerat că moartea oribilă a prietenului său bun este o lecţie în sine.

Normal, unii vor spune că e vina şoferului maşinii, care pare că nu s-a asigurat, deşi a semnalizat din timp depăşirea. Încă o dată, lucrurile sunt mai simple decât atât: depăşirea în mare viteză nu poate fi observată de către şoferi, iar rezultatul e că aceia care mor sunt motocicliştii, nu conservarii, indiferent de cine e de fapt de vină pentru accident.

Priviţi şi învăţaţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide