Cum arată un impact la 200 km/h – VIDEO

Autor: ProMotor 28 aug. 2015 Accidente
Cum arată un impact la 200 km/h – VIDEO

Ce şanse mai ai să scapi dintr-un impact frontal la 200 km/h? Asta a fost întrebarea pe care şi-au pus-o cercetătorii elveţieni din domeniul siguranţei rutiere, iar răspunsul a fost pe măsura aşteptărilor: zero.

De remarcat şi faptul că, deşi caroseria unora dintre maşini este capabilă să reziste fără să distrugă celula de siguranţă a pasagerilor la un impact frontal de peste 65 km/h (viteza cu care se testează maşinile la EuroNCAP), deja de la viteze de peste 80 km/h au loc daune ireparabile în corpul pasagerilor, chiar şi în momentul în care aceştia nu se lovesc de nimic din maşină, fiind ţinuţi de centurile de siguranţă. Fiecare 10 km/h în plus duce la o scădere rapidă a şanselor de supravieţuire, iar un impact frontal la viteze de autostradă nu prea lasă şanse de supravieţuire.

Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care majoritatea producătorilor de maşini au implementat sisteme de frânare automată, care reduc viteza în caz de pericol iminent de impact, pentru că fiecare 10 km/h în minus în momentul impactului contează enorm de mult.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide