Cum se vede când trece o tornadă prin maşina şi casa ta. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 09 sept. 2014 Accidente
Cum se vede când trece o tornadă prin maşina şi casa ta. VIDEO

Când auzi că vine o tornadă, ai de ales: te sui în maşină şi fugi cât mai departe, sau rămâi în casă, în speranţa că totul va fi bine. Americanii ştiu deja că cel mai bun lucru este să ai o pivniţă specială, în care să-ţi salvezi viata, orice altceva fiind incapabil să reziste unui vânt cu rafale de peste 150 km/h, mai ales când vorbim de case din lemn. Sau de maşini. Iar când te prinde tocmai ieşind din garaj…

Rusul din clipul video de mai sus a încercat să plece din calea furtunii, dar din ce a păţit în cele din urmă învăţăm câteva lucruri:

1. Lasă maşina, fugi în casă, în pivniţă. Dacă nu ai pivniţă, în baie, cât mai departe de proiectilele – copaci întregi, bucăţi de acoperiş etc – care distrug totul în jur.

2. Dacă te-a surprins totuşi în maşină, nu e bine să rămâi într-un garaj de lemn. Acesta e făcut arşice de vântul extrem de puternic. Ieşi din el.

3. Dacă te surprinde tornada, încearcă să pui maşina cu faţa spre vânt şi ghemuieşte-te sub bord, după ce ai tras frâna de mână. Aerodinamica exteriorului maşinii va reduce pe cât posibil presiunea exercitată de vânt asupra maşinii şi vei diminua riscurile de a zbura sau de a fi răsturnat. De asemenea, maşina are toate elementele de ranforsare în partea frontală, aşa că, dacă stai ghemuit sub bord, vei fi cât mai apărat, chiar şi dacă parbrizul va fi făcut zob. Remarcaţi că nu şoferul a fost cel care a întors maşina spre garaj, ci vântul a mutat şi răsucit singur maşina astfel încât să opună o minimă rezistenţă.

4. Uită de bunurile materiale, e important că ai scăpat cu viaţă. Apropo, ai CASCO şi asigurare pentru casă, da?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide