De ce e obligatoriu să porţi centură şi în spate. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 11 oct. 2013 Accidente
De ce e obligatoriu să porţi centură şi în spate. VIDEO

Repetăm avertismentul, acest clip nu este potrivit pentru cei sensibili. Îl publicăm însă pentru că prea mulţi români mor în accidente similare, din cauză că nu purtau centura de siguranţă, indiferent de locul pe care îl ocupau în maşină (accidentul nu are loc în România, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei).

În accident, o Mazda care circula regulamentar este izbită violent de un şofer beat, iar pasagerii din stânga ai Mazdei sunt proiectaţi afară din maşină, prin portierele maşinii (deschise în urma loviturii). Cauza? Niciunul nu purta centura, căci aceasta i-ar fi ţinut în maşină, în celula de siguranţă (care, aşa cum se vede din imagini, nu a fost afectată foarte tare). Forţa impactului a fost fatală pentru amândoi, deşi pasagerul din dreapta faţă din Mazda a scăpat cu viaţă (la fel şi nemernicul care a provocat accidentul).

Nu putem şti absolut sigur dacă amândoi pasagerii din Mazda ar fi supravieţuit dacă purtau centura, însă cu siguranţă că şansele de supravieţuire ar fi fost mult mai mari. Impactul cu solul este cel care ucide, de cele mai multe ori, în astfel de accidente (se rupe gâtul, coloana vertebrală, se sparge capul etc).

Vă rugăm nu ignoraţi importanţa centurii de siguranţă: oricât de puternic este un impact lateral, şansele de a supravieţui cresc puternic (sunt statistici care arată asta!) atunci când o purtaţi. Da, chiar şi în spate, chiar şi în oraş! Iar dacă sunteţi şoferi, nu credeţi că vă veţi putea ţine de volan, imaginile vă arată clar acest lucru.

Iată şi accidentul în sine, cu aceeaşi avertizare – imaginile vă pot afecta:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide