De ce e periculos croşetatul benzilor de circulaţie. VIDEO

Nu ai răbdare cu toţi ameţiţii care ocupă prea mult banda a II-a sau a III-a? Obişnuieşti să „croşetezi” benzile de circulaţie, doar-doar o vei lua înaintea lor? Mai gândeşte-te, aşa cum îţi arată următorul clip video, acest stil de a conduce este extrem de periculos

De ce e periculos croşetatul benzilor de circulaţie. VIDEO De ce e periculos croşetatul benzilor de circulaţie. VIDEO

Unii dintre cei mai enervanţi şoferi sunt aceia care ocupă abuziv banda a II-a sau a III-a de circulaţie, fără a avea intenţia de a devansa în timp util maşinile de pe banda de lângă ei. Comportamentul lor este şi periculos, pentru că diminuează viteza de circulaţie pe întreaga bucată de drum pe care se află, iar argumentul că pot sta bine mersi acolo atât timp cât nu depăşesc viteza legală arată că, de fapt, nu le pasă deloc de cei din jur. Plus că încalcă legea, în măsura în care se pot replia în siguranţă pe banda aflată imediat în dreapta şi nu fac acest lucru.

Totuşi, mult mai periculoşi decât ei sunt cei care se apucă să sară de pe o bandă de circulaţie pe alta, mereu în vânătoare de un locşor liber prin care să se strecoare în faţa celorlalţi. Chiar dacă legea permite devansarea prin dreapta pe un drum cu mai multe benzi de circulaţie, faptul de a „croşeta” benzile în viteză reprezintă o manevră cu grad ridicat de periculozitate, în special din cauză că şoferii nu au timp să vadă maşina care vine spre ei. Iar dacă mai şi forţezi manevra, se poate întâmpla o tragedie.

Remarcaţi la ce accident nefericit a dus nerăbdarea unui şofer prost şi grăbit, în condiţiile în care maşinile de pe banda III chiar se deplasau suficient de repede pentru ca acesta să nu aibă de ce a se plânge. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.