De ce să porţi centura pe locul din spate - VIDEO

Foarte mulţi dintre români nu poartă centura nici măcar pe locurile din faţă, darămite pe locurile din spate. Cumva, sunt de părere că vor fi apăraţi de spătarele scaunelor din faţă, sau că la viteze de oraş nu merită să poarte centuri. Din nefericire, lucrurile nu stau aşa nici în America...

De ce să porţi centura pe locul din spate - VIDEO De ce să porţi centura pe locul din spate - VIDEO

În Statele Unite ale Americii, 50% dintre decesele ca urmare a accidentelor grave de circulaţie au fost cauzate de nepurtarea centurii de siguranţă. Situaţia este cu atât mai gravă atunci când vorbim de taxiuri, în care oamenii se urcă fără a-şi mai pune centurile - valabil şi la noi în ţară.

Totuşi, clipul video de mai jos ar trebui să te facă să înţelegi de ce e vital ca toţi ocupanţii banchetei din spate să aibă centurile puse. Cauzele sunt simple: orice accident, chiar şi la 40 km/h, te va proiecta cu putere în scaunele din faţă sau chiar peste ceilalţi ocupanţi ai maşinii. Traiectoria este imposibil de prevenit sau de corectat, pentru că un simplu impact la 40 de km/h îţi dublează practic greutatea corpului şi nu ai efectiv timpul necesar să reacţionezi. 

Priviţi cum sunt aruncaţi de colo-colo cei care nu poartă centură, cât noroc au avut că nu s-a terminat mai prost pentru ei, dar gândiţi-vă şi la moartea marelui matematician John Nash şi a soţiei lui, precum şi a sutelor de români care mor în fiecare an pentru că nu poartă centura şi, data viitoare când vă urcaţi în maşină, pe oricare loc, puneţi-vă centura. E mai bine atât pentru voi, cât şi pentru toţi ceilalţi.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.