De ce trebuie să NU vorbeşti la telefon în timp ce traversezi. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 19 dec. 2013 Accidente
De ce trebuie să NU vorbeşti la telefon în timp ce traversezi. VIDEO

E plin de şoferi care vorbesc la telefon în timp ce conduc, fără să folosească un hands-free sau un sistem de conexiune bluetooth. Conform unor studii, circa 23% dintre accidentele cauzate în SUA au avut loc în timp ce vinovatul vorbea la telefon, un procent tradus prin 1.3 milioane de accidente anual.

Mai mult, circa 10% dintre accidentele soldate cu morţi au drept cauză faptul că şoferul avea atenţia distrasă de altceva – mai precis, mii de oameni mor în fiecare an din cauză că nu se pot abţine să nu vorbească la telefon sau chiar să trimită SMS-uri, sau, mai nou, chiar să stea pe internet în timp ce conduc. Cât de grave sunt efectele? Simplu: dacă butonezi la telefon în timp ce conduci, riscul de a face un accident este de 23 de ori mai mare. Dacă vorbeşti la telefon fără hands-free în timp ce conduci, reacţiile tale la evenimentele din trafic sunt similare celor ale unui bătrân de 70 de ani.

Credeaţi că dacă sunteţi pietoni, se schimbă lucrurile? Fals. Un pieton care vorbeşte la telefon în timp ce traversează, este de patru ori mai expus riscului de a fi lovit de o maşină, pentru că nu se mai asigură înainte de a păşi pe carosabil, în timp ce pietonii care trimit SMS-uri în timp ce traversează ajung pe trotuarul celălalt cu 2 secunde mai târziu (într-o intersecţie normală, cu trei benzi pe sens).

Iar dacă aceste statistici nu v-au convins, iată un film care vă şi demonstrează cât de periculos este să vorbeşti la mobil în timp ce traversezi strada:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide